avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 350 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ce înseamnã \\"admite în parte\\"? Mai trebuie sau ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ce înseamnã "admite în parte"? Mai trebuie sau nu sã declar recurs?

buna seara,am contestat un proces verbal de contraventie ,pe motivul ca in pv a fost descrisa fapta ,cum ca nu am acordat prioritate la pietoni, fapta a fost incadrata la articol 100.3.lit b,si mia fost suspedat dreptul de a conduce pe 30 de zile conform altui articol 100.3 lit c mai exact pentru neeacordare de prioritate la autovehicule. si amendat . bun instanta a hotarat admiterea plangeri in parte, transforma amenda in avertisment..
Acum intrebarea mea este ,ce inseamna admite in parte ??? am castigat sau nu ?
trebuie sa fac recurs ? si daca se poate duce alta persoana la tribunal sa depuna recursul , de exemplu fratele meu ,pt k eu sunt plecat din localitate,. va multumesc!!!
Ultima modificare: Miercuri, 20 Martie 2013
roty1987, utilizator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 22:30, 25 Martie 2013
adica nu mai platiti amenda
Inseamna ca trebuie sa fac recurs , intrebarea mea este dak cererea de recurs poate fi depusa de altcineva la tribunal pt ca nu sunt in localitate. Stima!
Recursul poate fi depus şi prin poştă. Nu este obligatoriu să se deplaseze cineva la instanţă.

Am senzaţia, din ceea ce scrieţi, că a fost înlocuită pedeapsa sancţiunii amenzii cu cea a sancţiunii avertismentului şi că a fost menţinută pedeapsa complementară a suspendării dreptului de a conduce. Aşteptaţi să vi se comunice hotărârea instanţei prin poştă şi vedeţi atunci dacă mai este cazul să declaraţi sau nu recurs. Termenul de recurs curge de la comunicarea hotărârii, nu de la pronunţarea ei.
multumesc frumos de raspuns, a venit hotararea ,si in ea scrie :
se admite in parte plangerea ,inlocuieste sanctiunea amenzii cu cea a avertismentului si atrage atentia petentuluiasupra pericolului social al faptei savarsite si recomanda acestuia respectarea pe viitor a dispozitiilor legale incalcate. atat
nu scrie ca mentine pedeapsa complementara a suspendarii dreptului de a conduce.
in hotarare mai scrie ca: analizand proportionalitatea dintre sanctiune si gradul de pericol social al faptei comise,in conformitate cu prevederile art 5 pct 5 din OG 2/2001 instanta apreciaza ca sanctiunea advertisemntului este suficienta pentru a conduce la indreptarea petentului.......
Ce sa inteleg ???
Aparent nu aveţi motive să atacaţi hotărârea cu recurs. Instanţa a înlocuit sancţiunea amenzii contravenţionale cu cea a avertismentului. Avertismentul este chiar cel pe care l-aţi citat mai sus, şi anume:
atrage atentia petentuluiasupra pericolului social al faptei savarsite si recomanda acestuia respectarea pe viitor a dispozitiilor legale incalcate

Sigur că, dacă vă nemulţumeşte aplicarea sancţiunii avertismentului, puteţi declara recurs.

Alte discuții în legătură

Suspendare permis de conducere LauraDorel LauraDorel Am contestat un proces verbal in instanta, proces verbal prin care, pentru contraventia prevazuta de art 41, alin 1 din OUG 195/2002 (vehiculele trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Contestatie ridicare permis Marius VLM Marius VLM În hotărârea primita in urma procesului de anul trecut se stipulează asa: \" Admite in parte plângerea contraventionala formulată de petentul X, în ... (vezi toată discuția)
Solutie plangere contraventionala Claudia Simion Claudia Simion Stimati colegi, Va adresez si eu urmatoarea intrebare: intr-un proces avand ca obiect plangere contraventionala (OUG 195) impotriva unui proces verbal, prin ... (vezi toată discuția)