avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... sfat prima infatisare divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

sfat prima infatisare divort

Peste aproximativ o luna am prima infatisare de divort....in actiunea de divort(pornita de sotul meu in toamna) sunt scrise aberatii si cereri fara temei....intre timp, eu si viitorul fost sot am ajuns la o intelegere si tot ce scria in respectiva actiune, nu mai e de actualitate....
in acest caz, ce trebuie facut? la prima infatisare, sotul meu poate sa spuna judecatorului ca s-a razgandit in ce priveste custodia copilului si pastrarea numelui si vrem un divort amiabil? sau cum se procedeaza?
multumesc anticipat pt orice raspuns.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 14:23, 20 Martie 2013
Inainte cu 5 zile de termenul de judecata trebuie sa depuna la dosar o precizare la actiune, in care sa arate ca isi modifica cererea initiala in sensul ca ... (va mentiona ce s-a modificat). Este util in acest fel pentru ca instanta sa stie depre intentia partilor.

Se poate reveni asupra solicitarilor din cererea introductiva si direct in fata instantei, insa este mai bine daca depune in scris inainte cu 5 zile de termen.
multumesc mult pt raspuns.
In afara cererii de modificare a actiunii initiale pe care va trebui sa o faceti in scris, va fi necesara si prezenta ambilor soti la termenul de judecata in fata instantei pentru ca instanta sa ia act de consimtamantul astfel exprimat in fata ei.

In plus va trebui sa infatisati instantei acordul dvs asupra tuturor chestiunilor care va leaga:
- acordul partilor pt desfacerea casatoriei
- situatia numelui de familie pe care il veti purta
- custodia copilului
- locuinta acestuia
- pensia de intretinere
- programul de vizitare, precizat in scris, cat mai detaliat posibil

Instanta va dispune in sensul celor solicitate de dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pastrarea numelui ramonateamo ramonateamo buna.daca in introducerea actiunii de divort am cerut schimbarea numelui si acum vrau sa ramin pe acelas nume de casatorie pt ca sa nu fie probleme pt copil la ... (vezi toată discuția)
Divort viorica71 viorica71 buna ziua, daca la prima infatisare sotii sunt de acord asupra desfacerii casatoriei,custodiei copiilor si pensiei alimentare,cum se procedeaza? mentionez ... (vezi toată discuția)
Cerere reconvenþionalã_divorþ prin acordul pãrþilor_taxã de timbru CatanaNelu CatanaNelu Urmează să depun o cerere reconvenţională prin care solicit desfacerea căsătoriei prin divorţ cu acordul părţilor. Este îndeajuns taxa judiciară ... (vezi toată discuția)