avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Revenire din concediu crestere copil inaintea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Revenire din concediu crestere copil inaintea implinirii copilului a varstei de 2 ani

Va rog sa ma ajutati cu rezolvarea unei probleme cu care ma confrunt.
Directorul executiv al asociatiei este in concediul pt cresterea copilului pana in data de 3 martie 2014, insa aceasta doreste revenirea anticipata.
Va rog sa imi spuneti care este procedura si ce formalitati trebuie sa faca angajatorul (ce institutii trebuie instiintate, cereri depuse/unde, acte de intocmit)
Cel mai recent răspuns: cris777 , utilizator 21:04, 6 Octombrie 2014
1. Face o cerere catre angajator prin care solicita incetarea suspendarii contractului individual de munca (CIM) si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM incepand cu data de...

2. Angajatorul emite decizia de inetare a suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.

3. Cu o copie dupa decizie merge la Primarie si solicita suspendarea indemnizatiei pentru concediu crestere copil (CCC).

4. - Daca a optat pentru CCC pana la 1 an si reia activitatea inainte de a implini copilul 1 an va primi un stimulent de insertie de 500 lei lunar pana va implini copilul 2 ani.
- Daca a optat pentru CCC pana la 2 ani si reia activitatea dupa ce implineste copilul 1 an va primi un stimulent de insertie de 500 lei lunar pana va implini copilul 2 ani.

5. - Daca mai doreste poate oricand sa reia CCC pana la la varsta copilului de 1 an sau 2 ani (depinde de varianta pentru care a optat initial).
- In acest caz se suspenda plata stimulentului de insertie si va primi indemnizatia pentru CCC.
Exista vreun model de decizie de incetare a suspendarii CIM si reluarea activitatii de baza?
Un model de decizie este acesta:

S.C.________________________SRL
Sediul_________________________
RC: ___________ CUI: __________
Tel:__________________________


DECIZIA nr. _______/______________

Avand in vedere cererea dnei/dlui _________din data de ____ prin care solicita incetarea suspendarii contractului individual de munca, la revenirea din concediul pentru crestere copil in varsta de pana la 2 ani, si reluarea activitatii in baza aceluiasi contract individual de munca.
In baza OUG nr.111/2010, privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor.
In temeiul prevederilor art. 51(1), lit. a) din Codul muncii,

Administratorul SC_________SRL, dl/dna _____________,


DECIDE:

1. Incepand cu data de_______ inceteaza suspendarea contractului individual de munca al dnei/dlui________, suspendare efectuata conform deciziei noastre nr.____/_______.
2. Cu aceeasi data dna/dl ____ isi reia activitatea la acelasi loc de munca si cu acelasi salariu, conform contractul individual de munca nr. __/___.
2. Prezenta decizie se va comunica, in copie, sub semnatura, salariatei/salariatului.
3. Inspectorul de resurse umane va duce la indeplinire prezenta decizie.

ADMINISTRATOR,

Data comunicarii ______________
Semnatura
salariatei/salariatului ____________
Buna ziua, va rog sa-mi spuneti - aceasta decizie, in afara de faptul ca se da angajatului pentru a o depune la primarie, in vederea primirii stimulentului de insertie, se mai depune de angajator la alta institutie (ex. ITM...)?

Multumesc!
Incepand cu data de 01.01.2011 nu se mai inregistreaza la inspectoratele teritoriale de munca, contracte individuale de munca si nu se mai depun acte privind executarea, modificarea, suspendarea si incetarea acestora. Acestea se transmit in format electronic, in registrul general de evidenta a salariatilor, conform HG nr.500/2011, modificata si completata.

Asadar, incetarea suspendarii c.i.m. se va completa si transmite in REVISAL.
Ultima modificare: Luni, 6 Octombrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Revenire din concediu de crestere copil soricanicoleta soricanicoleta daca revine mai repede din concediu de crestere copil ce acte trebuie sa i se intocmeasca si mai beneficiaza de ceva pana la implinirea varstei de 2 ani ? (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil sfarghiuelena sfarghiuelena Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti ce aspecte trebuie avute in vedere dpdv contabil daca o angajata revine la serviciu dupa 10 luni de la nasterea ... (vezi toată discuția)
Lndemnizatie pentru cresterea copilului alinalucascris alinalucascris Buna.As avea o intrebare:momentan sunt in concediu pentru cresterea copilului,iar la inceputul acestuia am optat pentru varianta de 2 ani.Insa acum cand ... (vezi toată discuția)