avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... lndemnizatie pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

lndemnizatie pentru cresterea copilului

Buna.As avea o intrebare:momentan sunt in concediu pentru cresterea copilului,iar la inceputul acestuia am optat pentru varianta de 2 ani.Insa acum cand copilul a implinit un an as vrea sa ma intorc la serviciu.Este posibil sa renunt la concediul pentru 2 ani,sa ma angajez si sa primesc stimulentul de insertie?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:27, 12 Octombrie 2013
1. Daca ati optat pentru concediu crestere copil (CCC) pana la varsta de 2 ani si reluati activitatea dupa ce implineste copilul 1 an veti beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana va implini copilul 2 ani.

2. Faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii contractului individual de munca (CIM) si reluarea activitati in in baza aceluiasi CIM.

3. Cu o copie dupa decizia emisa de angajator de incetare a suspendarii CIM si reluarea activitatii va prezentati la Primarie (unde ati depus actele pentru indemnizatia pentru CCC) si solicitati stimulentul de insertie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Octombrie 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire din concediu de crestere copil soricanicoleta soricanicoleta daca revine mai repede din concediu de crestere copil ce acte trebuie sa i se intocmeasca si mai beneficiaza de ceva pana la implinirea varstei de 2 ani ? (vezi toată discuția)
Intoarcerea la munca dupa ccc victoriagirjealiu victoriagirjealiu Buna ziua.as dori sa stiu cum trebuie sa procedez in cazul in care mi s-a oferit un job care imi convine,dar sunt inca in concediu de crestere copil de pana la ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea la lucru pentru mame elena_1989 elena_1989 buna ziua,baietelul meu implineste 1 an in aprilie 2014, cand am intrat in prenatal am facut o cerere la angajator ca stau acasa cu bebe 2 ani,dar vreau sa ma ... (vezi toată discuția)