in decembrie 2005 am incheiat un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere cu o batrana.
inainte de incheierea contractului am achitat taxa de succesiune, taxa pentru cadastru, mai avea o datorie de 5.000.000 lei vechi de la mormantarea sotului, taxa la Laboratorul de Sanatate mintala si taxa la IML.
la notariat am achitat taxa care -mi revenea mie cumparator in valoare de 28.000.000 lei vechi.
in contract mai am si alte clauze cum ar:
achitarea intretinerii lunare, cumpararea medicamentelor, alimente ( care erau bani sau bonuri de masa) plus depunerea pe cec a sumei de 5.000.000 lei vechi.
in momentul de fata batrana nu mai este multumita si doreste mult mai multi bani, ea fiind influentata de o vecina care ar vrea locuinta pentru fica ei.
eu personal as dori rezilierea contractului si recuperarea sumei investite la valoarea actualizata. ce sanse am pentru ca batrana nu are bani.
va multumesc anticipat!
Daca contractul se rezolutioneaza intervine si repunerea partilor in situatia anteriora( batrana isi redobandeste dreptul de proprietate asupra imobilului .In cadrul actiunii privind rezolutiunea contractului puteti solicita toate cheltuielile efectuate , dovedind prin orice mijloc de proba.In locul dvs. dupa introducerea actiunii in rezolutiune act , pentru a preintimpina instrainarea bunului de catre batrana dupa ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii as solicita o interdicitie de vanzare la OCPI .Cu privire la executarea hotararii , atat timp cat are o proprietate se poate executa hotararea prin urmarirea bunurilor imobile , a apartamentului in speta .
Buna ziua
elenpion
am si eu o speta de rezolvat,am vandut un ap.in luna decembrie 2008 cu contract de vanzare cumparare la notariat intelegerea a fost cu rest de plata pana la ... (vezi toată discuția)