avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... lipsa inventar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

lipsa inventar

la inventar efectuat in luna mart. s a constatat o lipsa in val de 9000 lei. angajatorul vrea sa recupereze paguba de la fiecare angajat, emitand facturi pe numele fiecaruia cu suma care i revine. care este procedeul legal de recuperare a pagubei?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:54, 26 Octombrie 2020
Retinerile din salariu se pot efectua in baza :
- unui titlu executoriu

- in baza unui acord , in limita a 5 salarii minime pe economie , conform art.254 alin.4 C.mun.
1. prin hotarare judecatoreasca? 2. intelegere intre parti cu acordul scris al angajatului? am inteles bine?
deci, daca va dati acceptul prin semnarea angajamentului de plata( care trebuie sa fie sub 3750 lei/debitor) se opreste din salariu sub 30% din salariu net.Daca nu semnati angajamentul, se merge pe varianta recuperii prin instanta, se judeca, puteti face recurs etc.In varianta a doua va sfatuiti cu un avocat.Daca sunt vicii la procedura de determinirare a prejudiciului, puteti avea castig de cauza.
Nu este vorba despre niciun angajament de plata ... este vorba despre un acord al partilor.

In cazul actiunii in instanta se poate si fara avocat ...Care sunt acele vicii la procedura de determinare a prejudiciului ?
angajatii nu au semnat listele de inventar, un proces verbal in care sa se arate ce lipsuri s0au constatat, nimic. patronul nu vrea sa plateasca salariile pe febr.decat dupa ce face factura pe numele fiecarui angajat cu 500 roni, ca apoi sa plateasca diferenta de salar

Alte discuții în legătură

Executare decizie curte de conturi Ramona24 Ramona24 Buna seara, Exista o decizie a curtii de conturi ( ramasa definitiva si irevocabila prin sentina) privind recuperare de catre entitatea publica a ... (vezi toată discuția)
Decizia de imputare bubu.g bubu.g Conform art.169 din Codul muncii nici o retinere nu poate fi operata fara hot.judecatoreasca.Prin Ordinul 3518/2008 se prevede un model de decizie imputare ... (vezi toată discuția)
Neplata ore suplimentare si de weekend AlinCbc AlinCbc Buna ziua, In perioada oct 2011 - mai 2013, am lucrat ca si asistent vanzari intr-o companie de retail. In toata aceasta perioada, lucram un weekend, iar ... (vezi toată discuția)