avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Ce poate constitui?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Ce poate constitui?

Un muritor de rand, de exemplu. Cumpara terenuri in intravilan, apoi le lotizeaza si pe loturile respective construieste constructii cu destinatie de locuinta. Infine la fiecare tranzactie respectivul castiga aproximativ 50.000 $. Poate constitui "evaziune fiscala"? ...
In termeni juridici tranzactiile respective se numesc "tranzactii speculative", deoarece respectivul nu detine nici o forma legala in sensul SRL sau SC etc. ci pe "neve".
Astept raspunsurile D-voastra si va multumesc anticipat.=D>
De ce considerati ca faceti "evaziune fiscala" atata vreme cat la vanzare vi se retine la notariat impozitul pe venitul din transferul proprietatilor imobiliare ? Problema dvs.este ca trebuie sa mergeti la administratia financiara de care apartineti cu domuciliul si sa completati Declaratia 020. La pct.3.2.7.(Altele),bifati si scrieti "Vanzari imobiliare".Veti obtine un certificat de inregistrare in scopuri de TVA (deoarece ati depasit suma de 65000 euro ca venituri).Veti depune trimestrial Declaratia 300(decont de taxa pe valoarea adaugata).
Da, asa este!!! Impozitul de care vorbiti D-voastra, este impozitul pr o trazactie imobiliara "banala", atunci cand vinzi proprietatea ta normala, si nici decum cumperi terenuri (vezi cazul Becali) cu scop speculativ (cumperi terenuri le lotizezi si, apoi construiesti constructii si apoi le comercializezi),Impozitul la notar este de 3% pe valoarea declarata a tranzactiei, si, vezi cat castiga speculantul prin evaziune fiscala, ca domnia sa nu a declarat cat venit (castig la piata neagra) a obtinut din operatiunile facaute.
In fine eu am pus in discutie despre "tranzactiile speculative", constituie "evaziune fiscala"? sau nu?
As fi dorit mai multe raspunsuri, deoarece am consultat noile dispozitii ale legii ce intra de vineri in vigoare..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul fiscal gorbanescu ramona gorbanescu ramona multumesc pt ca ati citit si ati si raspuns cu lux de amanunt mesajului meu .nu stiu daca trebuia sa specifc dar, terenul este intravilan agricol .asta unu ... (vezi toată discuția)
Tva achizitie spatiu comercial sabrer_2006 sabrer_2006 Rugaminte, la achizitionarea unui spatiu comercial care este regimul in ceea ce priveste TVA-ul?Achizitionarea de la o societate a spatiului respectiv ar fi ... (vezi toată discuția)
Am construit 3 case pe un teren proprietate personala si vreau sa le vand. mihai951 mihai951 Am construit 3 case pe un teren proprietate personala.vreau sa le vand,trebuie sa platesc tva?daca da ,cat? Nu au fost locuite(noi) cu destinatie -locuinta (vezi toată discuția)