avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Art 2527
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Art 2527

Buna ziua,
Vreau sa calculez data de la care incepe sa curga prescriptia pentru o dauna acoperita de o asigurare RCA dar tetul legii este foarte ambiguu.

"În cazul asigurării contractuale, prescripţia începe să curgă de la expirarea termenelor prevăzute de lege ori stabilite de părţi pentru plata primei de asigurare, respectiv pentru plata indemnizaţiei sau, după caz, a despăgubirilor datorate de asigurător."

Stie cineva care este termenul legal maxim pentru plata despagubiriilor de catre asigurator??

Va multumesc

Alte discuții în legătură

Prescriptie kyoto10 kyoto10 Am avut un accident rutier . Dupa aproximativ un an jumate asigurarea mi-a achitat din oficiu partial dauna suferita . Dupa cite stiu termenul de prescriptie ... (vezi toată discuția)
Perioada de timp legala solicitare despagubire accident rutier emandi emandi Buna ziua, am fost victima unui accident rutier grav in aprilie 2010. Hotararea procuraturii emisa in feb 2011 a stabilit ca nu am avut nicio vina. Soferul ... (vezi toată discuția)
Despagubiri dosar daune moldocristal moldocristal Buna, am si eu o intrebare: care este termenul legal maxim in care pot primi raspunsul pentru un dosar de daune; in urma accidentului nu au fost victime, ... (vezi toată discuția)