avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cursuri de perfectionare platite de angajator - atestat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cursuri de perfectionare platite de angajator - atestat

Buna ziua,
As dori sa stiu, daca fostul angajator are dreptul sa imi retina atestatul de formare profesionala?
Mentionez urmatoarele:
- cursul a fost platit de angajator si a fost trecut in contract o perioada de 5 ani, in care daca plecam trebuia sa platesc contravaloarea cursului
- am plecat de la unitatea respectiva dupa ce au trecut 5 ani de la absolvirea cursului prin acordul partilor
- in momentul in care mi-am facut lichidarea nu am avut nici o obiectie din partea angajatorului, doar ca am neglijat sa iau atestatul deoarece nu mi-a trebuit pana acum, iar acum angajatorul sustine ca daca a platit el cursul este proprietetea lui.
Va multumesc pentru orice ajutor.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:02, 21 Martie 2013
Atestatul acela nu este proprietatea angajatorului, chiar daca a platit cursul ... faceti o solicitare scrisa sa va elibereze acel atesta , iar in caz de refuz va puteti adresa instantei de judecata.
Dar o lege sau un articol in baza caruia sa fac solicitarea de eliberare a atestatului?
Multumesc
Potrivit art.8 alin.3 lit.a din HG nr.500/2011, la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b) ...... in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare adeverinta salariat invatamant ContSters284944 ContSters284944 Care este termenul in care se poate elibera o adeverinta de salariat ? Este stipulat undeva, in cate zile se poate elibera si la cate adeverinte ai dreptul? ... (vezi toată discuția)
Adeverinte de vechime ContSters338232 ContSters338232 Poate sa-mi spuna cineva, termenul de 15 zile prevazut pt eliberarea de adeverinte de vechime, curge de la data incetarii raporturilor de munca sau de la data ... (vezi toată discuția)
Care este termenul? larafabian larafabian Am solicitat scris ca angajatorul sa-mi elibereze decizia de incetare a cim si adeverinta din care sa reiese perioada lucrata...vreau sa stiu daca termenul ... (vezi toată discuția)