avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale impozit pe profit la IMM
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

impozit pe profit la IMM

Mi-am infiintat o societate de consultanta juridica (7411) ca IMM, impozit pe profit 16%, neplatitoare de TVA, fara nici un angajat, de o luna de zile. In aceasta perioada nu am realizat nici un venit ci doar cheltuialile de constituire. Dupa primul trimestru (pana in 25 martie) trebuie sa depun ceva la finante? Ce anume? Stiu ca impozitul pe profit trebuie platit trimestrial.
Va multumesc
Alexandru M.
Cel mai recent răspuns: MIHAI DANAILA , Consilier juridic 14:02, 25 Martie 2005
Am omis sa va spun in mesajul precedent ca declaratia 100 pentru trimestrul 1 se depun pana la 25.04.2005.
Succes.

Mirela
Impozitul pe profit nu este cel de 16% este de 3% daca sustii ca esti IMM, dar sa stii ca iti trebuie certificare de IMM. Toata lumea acum face confuzie intre noile societati comerciale constituite cu nr. mic de slariati ca ar fi IMM. Daca vrei sa fii IMM trebuie sa parcurgi etapele din Legea nr.346/2004, modificata. In ce priveste impozitul trebuie sa depui o fisa sub semnatura din 3 in 3 luni in perioada 20-25 a luni de incheiere trimestru la administratia de finante locala, ca nu ai realizat profit sau ce incasari rezulta. Sfatul meu este ca nu trebuia sa te arunci sa deschizi firma de consultanta, daca nu aveai un portofoliu definit. Iar daca nu ai exeperienta, greu ve fi contactat, pentru ca trebuie sa ai activitate si sa fii cunoscut. Legea nr.514/2003 este o proasta legiferare si va fi in curind modificata ori abrogata pentru ca nu indeplineste conditiile de exercitare a unei profesii liberale ( cj) conform cerintelor comunitatii Europene. Aceasta lege a suportat modifcari si multe texte au fost excluse da catre avocati parlamentari, fata de forma initiala propusa de juristi care au elaborat proiectul. Dorinta expresa fiind ca nu se putea sa le facem concurenta. Va astept la www.consultantajuridica.home.ro
Impozitul pe profit nu este cel de 16% este de 3% daca sustii ca esti IMM, dar sa stii ca iti trebuie certificare de IMM. Toata lumea acum face confuzie intre noile societati comerciale constituite cu nr. mic de slariati ca ar fi IMM. Daca vrei sa fii IMM trebuie sa parcurgi etapele din Legea nr.346/2004, modificata. In ce priveste impozitul trebuie sa depui o fisa sub semnatura din 3 in 3 luni in perioada 20-25 a luni de incheiere trimestru la administratia de finante locala, ca nu ai realizat profit sau ce incasari rezulta. Sfatul meu este ca nu trebuia sa te arunci sa deschizi firma de consultanta, daca nu aveai un portofoliu definit. Iar daca nu ai exeperienta, greu ve fi contactat, pentru ca trebuie sa ai activitate si sa fii cunoscut. Legea nr.514/2003 este o proasta legiferare si va fi in curind modificata ori abrogata pentru ca nu indeplineste conditiile de exercitare a unei profesii liberale ( cj) conform cerintelor comunitatii Europene. Aceasta lege a suportat modifcari si multe texte au fost excluse da catre avocati parlamentari, fata de forma initiala propusa de juristi care au elaborat proiectul. Dorinta expresa fiind ca nu se putea sa le facem concurenta. Va astept la www.consultantajuridica.home.ro
Multumesc, Mirela.Intr-adevar trebuie sa depun declaratia 100. Am intrebat la finante si am citit si Ordinul 91/2005.
Alexandru M.

Alte discuții în legătură

Conta societate servicii Mi-am infiintat o societate de consultanta juridica (7411) ca IMM, impozit pe profit 16%, neplatitoare de TVA, fara nici un angajat, de o luna de zile. In ... (vezi toată discuția)
Impozit pe profit?? Mi-am infiintat o societate de consultanta juridica (7411) ca IMM, impozit pe profit 16%, neplatitoare de TVA, fara nici un angajat, de o luna de zile. In ... (vezi toată discuția)
Avantaj pt. imm-uri? xdx493 xdx493 As dori sa stiu care este avantajul IMM-ului fata de SRL, mi-a explicat cineva foarte vag si fara amanunte. De asemenea, cum as putea inregistra un IMM ... (vezi toată discuția)