avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... plangere penala impotriva imprumutatilor
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

plangere penala impotriva imprumutatilor

Buna ziua.
Tatal meu (pensionar - 57 ani) in urma cu 2 ani a fost fortat sa fie girant in 3 imprumuturi ale aceleasi familii, durata din care a platit 1 an si 8 luni. Nu am reusit sa ii convingem in aceasta perioada sa isi mai plateasca si ei din datorii, si de aceea doresc sa le fac o plangere penala. ratele se vor termina in cursul acestui an. Ceea ce doresc eu este sa imi fie returnati toti banii. Mentionez ca toate imprumuturile au fost facute prin casa de pensii, care nu vrea sa imi dea nici un detaliu cu privire la cat sunt ratele,cand se termina. Pot sa fac ceva si impotriva lor?
Ce sanse de reusite as avea sa scot banii de la imprumutati?
Va multumesc
Adica cum si in ce fel a fost fortat ?
Nu se justifica o plangere penala, tatal trebuie sa se indrepte in instanta impotriva imprumutatilor cu o actiune in pretentii.
Daca este girant are dreptul sa ceara un contract si grafice de rambursare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, fara sa stiu, tatal meu, la varsta de 82 de ani, a ... Miliana Miliana Buna ziua, Fara sa stiu, tatal meu, la varsta de 82 de ani, a semnat ca girant pentru un imprumut (in anul 2018) unei persoane care nu si-a platiti la timp ... (vezi toată discuția)
Car Denisa19680919 Denisa19680919 Bună ziua! O prietenă a stat girantă unei doamne, colegă cu ea de serviciu. Doamna, titularul de contract, adică, nu mai plătește, fiindcă are alte ... (vezi toată discuția)
Girant intr-un contract de imprumut la c.a.r. razarvescan razarvescan Buna ziua. Va rog, daca se poate, sa ma ajutati intr-o problema. Acum trei luni am girat un coleg de servici pentru un credit la C.A.R.-ul companiei la care ... (vezi toată discuția)