avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... avize/autorizatii ptr. deschidere magazin (alimentar)
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

avize/autorizatii ptr. deschidere magazin (alimentar)

Buna ziua,

Cine stie unde sa ma uit, unde este reglementata situatia aceasta: se deschide un magazin care comercializeaza produse alimentare, dar nimic proaspat (carne, branzeturi, lapte, oua, etc.) ci numai condimente, uleiuri, sosuri si bauturi alcoolice (vinuri).

Este nevoie de avize (sanitare, incendiu, etc etc.) de la primaria locala, orice fel de autoritati locale, etc ? Si care anume ar fi acestea ...

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Magazin turcesc , utilizator 07:18, 15 Mai 2017
Directia sanitara publica sigur va trebuie,incendiu (stingator etc) va trebuie,protectia muncii,certificatul de inregistrare pus la vedere .mai bine sunati sau mai bine va duceti personal si intrebati .va vor spune exact ce documente sunt necesare pentru a putea deschide si functiona .mult tutun si rabdare!
Inregistrarea punctului de lucru – eliberarea Certificatul constatator cu activitatile ce se vor desfasura in spatiul repectiv

Autorizatie de functionare pe linie sanitara si sanitar-veterinara

Autorizatie linia protectiei muncii si PSI

Autorizatia de functionare eliberate de primarie

Autorizatia privind montarea unei reclame/ firma/ panou

Alte precizari:
Contract cu medic medicina muncii

Contract de salubrizare (ridicare gunoi)

Amenajarea spatiului – trebuie facuta conform normelor uniunii europene, cu 3 spatii (de vanzare, de depozitare, pentru personal)
instructiuni tehnologice – schema de igienizare (wc-personal, vestiar, etc)

Dovada efectuare periodica - dezinfecţia, dezinsecţia, deratizarea.

Aviz calificare personal (vanzatori)
Fise personal si evaluari de risc pe posturi de lucru, etc.

Contract de service pentru casa de marcat.

Afisarea la loc vizibil: certificat de inregistrare, certif constatator, autorizatii, anunt interzicere vanzare tutun si alcool catre minori, anunt cu nr de tel si adresa oficiului protectia consumatorului ... si altele

P.S. Daca folositi cantar (mecanic sau electronic) ... contract cu o firma de metrologie.

Trebuie sa asigurati si paza (sub sanctiunea amenzii, data de politie), prin paza proprie sau contract cu firma de bodyguarzi.
Ultima modificare: Joi, 21 Martie 2013
trandafir2, moderator
spunei mi va rog pt Autorizatie de functionare pe linie sanitara si sanitar-veterinara
ce acte trebuiesc duse?declaratii? presupun ca la directia de sanatate publica...am tot sunat dar nu raspunde nimeni pt informatii....multumesc
La ANSVSA trebuie copie dupa certificatul de inregistrare,actul constatator,o schita a spatiului comercial in care sa se observe zonele(de servire,depozitare,vestiarul pt personal,amplasarea grupului sanitar) si o cerere pe care o au ei in care treci datele firmei,codurile CAEN din certificatul constatator al punctului de lucru si produsele pe care le vei comercializa. Se intocmeste un dosar si vei astepta sa fi sunat de catre un inspector pt a verifica spatiu si apoi el va da autorizatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avize magazin mixt Costy S Costy S Buna ziua, Pentru un magazin mixt, (cod caen 4711 Comert cu amanuntul in magazine nespecializate, cu vanzare predominanta de produse alimentare, bauturi ... (vezi toată discuția)
Autorizatie functionare bar - acte necesare RedDiamonds RedDiamonds De ce acte am nevoie pentru a obtine autorizatia de functionare pentru un Bar (vezi toată discuția)
Deschidere magazin non stop - avize auraschivu auraschivu Ce avize sunt necesare pentru deschiderea unui magazin non stop cu produse alimenatare(ambalate ) si nealimentare , este obligatoriu incheierea unui contract ... (vezi toată discuția)