avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare act vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare act vanzare cumparare

Am executat silit angajatorul pentru recuperarea unei creante in trecut. Anul asta a introdus pe rol contestatie la executare, fiind inca in curs de judecata(fond). In acelasi timp vreau sa imi vand apartamentul.Daca sa zicem ca o sa ii se aprobe contestia si o sa ceara intoarcererea executarii si banuiesc ca o sa fiu executat pe salariu. Se poate lega de faptul ca am vandut apartamentul si sa imi anuleze actul de vanzare cumparere. Mentionez ca ap nu are ipoteca e liber de orice obligatie. Nu vreau sa am probleme in viitor de la acest lucru. Va rog sa imi spuneti opinia dvs precum si sfaturile dvs.

Va multumesc

Cu stima

Alina Dumitru
Cel mai recent răspuns: Alina012 , utilizator 15:20, 21 Martie 2013
Se poate solicita anularea contractului de vanzare pe motiv ca v-ati creat sau marit starea de insolvabilitate cauzand-i prejudicii constand in imposibilitatea de recuperare a debitului restant.
Creanta certa, lichida si exigibla este in acest caz?
Din moment ce a fost incuviintata executarea silita presupun ca exista o creanta certa, lichida si exigibila.
Nu stiu daca am fost clara. Dupa ce am luat banii de la angajator prin executare silita (pentru recuperarea creantei), angajatorul a introdus pe rol contestatie la executare, contestatie care se judeca in prezent. In prezent doresc sa imi vand imobilul propietate personala(care nu este ipotecat nu are nici o obligatie) in conditiile in care angajatorului ii se admite contestatia la executare si anuleaza actele de executare, se va ajunge la situatie in care voi fi eu cel executat silit(conturi imibiliare etc). Intrebarea mea este urmatoarea: actul meu de vanzare cumparare poate fi anulat in viitor avand in vedere admiterea contestatiei?
Cand este considerata creanta certa lichida si exigibila raportat la cazul meu? Se poate anula actul meu in conditiile acestea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare gresita soranacn29 soranacn29 Buna ziua, sunt studenta la master anul 1. Am primit pensie alimentara pe tot parcursul studilor de la tata, dar in timpul facultatii nu cat ar fi trebuit. Am ... (vezi toată discuția)
Investire cu formula executorie a unui antecontract de vanzare-cumparare kid kid Buna seara, As dori sa stiu care este procedura prin care se poate investi cu formula executorie, fara somatie, punere in intarziere, chemare in judecata ... (vezi toată discuția)
Donatie Marius0123 Marius0123 In prezent in cuantumul unei datorii intentionez sa imi donez apartamentul socrului meu (afin de gradul I cred, nu ma pricep). Daca in viitor voi avea probleme ... (vezi toată discuția)