avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Enel si facturile de regularizare
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Enel si facturile de regularizare

buna ziua

Vin cu o alta problema pe care o avem cu toti ENEL.In luna februarie am primit o factura de regulalizare in valuare de 2600 ron{ap 3 camere 2 frigidere clasa A,2 tel cl A,1 masina de spalat}.Simplu in 2000 am avut un contoar vechi care a fost schimbat in 2010 si care in momentul schimbari avea un index de 12400 Kw, in 2010 mi-au pus un nou contuar electronic care in 2012 la recalculare avea 8800 KW{cont vechi in 10 ani 12400 Kw,contor mou electronic 8800 in 2 ani),acum am facut zeci de sesizari la ei,si acelasi raspuns{asta este consumul},adica o medie de 280 Kw pe luna..au masurat aparatul si si am un consum de 1,40 Kw pe 24 ore cu toti consumatori porniti din casa.Am prieteni cu consumatori identici k mine si platesc jumatate din cat platesc eu,pana si cei de la enel cand mm dus sa platesc factura mi-au spus ca am un consum industrial.nu stius ce sa fac am zis sa ma duc la opc cu o plandere,insa ei spun k,daca fac asta si dovedesc ca ei au dreptate voi plati de ma ustura in ...,daca cer schimbarea contoarului acum ma pune sa-l platesc..ajutati'ma cu un sfat,ce sa fac...imi cer scuze de greseli,sunt ff nervos
Cel mai recent răspuns: savuM , utilizator 15:02, 25 Martie 2013
Consumul obisnuit al unui apartament se cifreaza in jurul valorii de 250-300 kWh/luna, un frigider economic consuma cca. 1 kWh/zi (200 kwh/ora x 5 ore), deci daca aveti 2 frigidere din start consumati 2 kWh/zi. Problema celor de la Enel este ca estimeaza o cantitate mult mai mica iar cand fac citirea si regularizarea valoarea facturii este f. mare. Si pe langa energie electrica mai platesti tot felul de chestii (abonament, certificate verzi, accize, taxa cogenerare, Tv, radio) care ridica si ele costul facturii.
Din punctul meu de vedere consumul nu este exagerat, ca sa va convingeti cautati pe net un calculator de consum introduceti datele si vedeti ce va iese.
sa ne intelege consumul asa cum au spus cei de la casa de la enel,este unul insustrial,11 ani am consumat in medie 120 Kw,in ultimi 2 ani cu noul contuar 250-300,ne-schimband consumatori,prieteni vecini in situatia mea platesc la jumatate cum este normal(ei 70rom-eu 160)
In cazul in care aveti suspiciuni de inregistrari eronate ale contorului puteti solicita verificarea acestuia intr-un laborator metroloogic autorizat. Conform legislatiei in vigoare daca contorul este declarat ADMIS, adica bun, trebuie sa platiti operatiunea, implicit factura reclamata. Va proopun sa efectuati urmatoarea proba, racordati la tabloul general un singur consumator, de exemplu un bec de 100W, deoarece Energia este puterea ori timpul, puteti urmari evolutia inndexului contorului in functie de consumator si timpul afectat testuluui. Atentie, contorul afiseaza kWh, deci 100W=0.1kW iar timpul este in ore, rezulta ca in 10 ore ar trebui sa se inregistreze 1kWh.
Succes!
Ultima modificare: Duminică, 24 Martie 2013
gheo304, utilizator
daca ma poate ajuta cineva.sa imi spuna cat costa metrologia aparatului si unde se face,este strigator la cer,10 ani am consumat 120 pe luna,.lar de cand am schimbat (ei) contoarul am un consum de 280 fara a schimba vreun consumator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz "enel" lary_alexandra2 lary_alexandra2 In martie 2010,la schimbarea numelui din contract,mi s-a instalat un nou contor ( contracost, pt. care nu am primit bonul de miscare al contorului si nici nu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. ma confrunt cu urmatoarea situatie: de 2 ani nu locuieste ... alina_florea@yahoo.com alina_florea@yahoo.com Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea situatie: de 2 ani nu locuieste NIMENI in apartament, asociatia este instiintata de acest aspect. De asemenea am ... (vezi toată discuția)
Energie electrica melisa28 melisa28 Buna ziua. Este posibil ca cineva care are un spatiu comercial cu o anumita adresa sa i vina factura de curent pe adresa de acasa dar la loc consum sa scrie ... (vezi toată discuția)