avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1452 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Depunere bilant la o societate suspendata aflata in ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Depunere bilant la o societate suspendata aflata in curs de lichidare.

O societate aflata in suspendare temporara de 3 ani dupa iesirea din suspendare nu si-a reluat activitatea, asociatii hotarand lichidarea prin dizolvare.Astfel la data de 07.02.2013 au depus la Registrul Comertului hotararea de lichidare a firmei ( la R.C. s-a depus bilantul de lichidare si raportul de lichidare). Intrebarea este ce declaratii se depun la fisc in perioada de lichidare, in principal daca trebuie depus bilant pentru anul trecut,formularul 010 sau alte declaratii. Mentionez ca pe perioada suspendarii societatea a avut regim derogatoriu.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 19:50, 22 Martie 2013
Conform art.36 alin.(3) din Legea contabilitatii nr.82/1991 actualizata,pe perioada lichidarii,persoanele juridice aflate in lichidare,depun,in termen de 90 de zile de la incheierea fiecarui an calendaristic,o raportare contabila anuala(modelul si continutul acesteia fiind prevazute in anexa la OMFP nr.40/2013).
Avand in vedere cazul prezentat , solicitarea dizolvarii fiind facuta in luna februarie 2013,
consider ca pentru anul 2012 trebuie depuse situatiile financiare(Bilantul si anexele) in termen de 150 de zile de la incheierea anului 2012.
In ce priveste Declaratia 010,cred ca nu trebuie depusa. Alte declaratii ,la fel, nu cred ca trebuie depuse.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere societate kromeki kromeki Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti in privinta radierii unei societati care nu a avut activitate din 2011. S-au depus declaratiile necesare la zi , dar m-am ... (vezi toată discuția)
Bilant de lichidare livia.mazare livia.mazare buna ziua am si eu nevoie de ajutor o srl este suspendata si s-a luat decizia dizolvarii, lichidarii si radierii ei. stie cineva cum trebuie sa arate ... (vezi toată discuția)
Radiere - termen de 30 de zile de la publicare in m.o.? ota ota Spuneti-mi va rog, daca Hotararea de lichidare a fost publicata in M.O. in data de 4 martie a.c. pot depune actele pentru radiere in data de 2 mai a.c. Va ... (vezi toată discuția)