avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general firma fara activitate,fara bilant depus
Discuție deschisă în Contabilitate în general

firma fara activitate,fara bilant depus

in 2007 am infintat o firma,un srl,2 asociati.Pana in momentul de fata nu am depus nici un fel de bilant,nu am avut deloc activitate. Aum vreau sa preiau firma,sa fiu asociat unic,sa imi schimb domeniul de activitate,. As putea sa folosesc in continuare firma respectiva??Ce trebuie sa fac?
Cel mai recent răspuns: amandeal , utilizator 09:25, 3 Octombrie 2009
sa depuneti declaratiile de inactivitate pt.2007,sem.1- 2008, declaratiile aferente trimestrelor, toate astea cu amenzile de rigoare.Dupa asta, faceti cesiunea de parti sociale si restul modificarilor.
cam la ce amenda sa ma astept?.....e 500 de ron cumva? :((((.....sau mai mult?
Nu stiu exact cate declaratii nu aveti depuse.Trebuie sa va duceti la administratia de care apartineti si sa va interesati, sau angajati pe cineva care stie despre ce este vorba sa rezolve.
Legea nr. 82/1991, legea contabilitatii, republicata in 2008
Art. 41 ...pct. 2

e) depunerea la unitatile teritoriale ale Ministerului Economiei si Finantelor a situatiilor financiare anuale;
f) intocmirea si depunerea la unitatile teritoriale ale Ministerului Economiei si Finantelor a situatiilor financiare periodice sau a raportarilor contabile stabilite potrivit legii;

Art. 42


2) Amenda pentru neindeplinirea obligatiei prevazute la art. 41 pct. 2 lit. f) este de la 1.000 lei la 3.000 lei, daca perioada de intârziere pentru intocmirea si depunerea situatiilor financiare periodice este cuprinsa intre 15 si 30 de zile lucratoare, si de la 1.500 lei la 4.500 lei, daca perioada de intârziere depaseste 30 de zile lucratoare.
Bine, fiind o firma fara activitate este vorba de declaratii de inactivitate in loc de situatii financiare, poate e mai mica amenda.Dar mai sunt si declaratiile trimestriale.

Alte discuții în legătură

Inregistrare ca si platitor tva maribog maribog Ce e de facut daca o firma a depasit plafonul de 35000 euro aproape de 1 an.Abea acum mi-am dat seama ca cifra de afaceri depaseste 35000 avand in vedere cal ... (vezi toată discuția)
Nedeclarare teren pentru impozitare, cu rea-credinta anonim99 anonim99 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti sub incidenta caror legi ar intra fapta de a nu declara, pe proprie raspundere si [b]cu rea-credinta[/b], in ... (vezi toată discuția)
Rectificativa la declaratia 112 ella1986 ella1986 Buna ziua!! Spuneti-mi va rog daca pot face o rectificativa la declaratia 112 acum (iulie 2014) si sa declar un salariat angajat cu conventie civila in luna ... (vezi toată discuția)