avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general firma fara activitate,fara bilant depus
Discuție deschisă în Contabilitate în general

firma fara activitate,fara bilant depus

in 2007 am infintat o firma,un srl,2 asociati.Pana in momentul de fata nu am depus nici un fel de bilant,nu am avut deloc activitate. Aum vreau sa preiau firma,sa fiu asociat unic,sa imi schimb domeniul de activitate,. As putea sa folosesc in continuare firma respectiva??Ce trebuie sa fac?
Cel mai recent răspuns: amandeal , utilizator 09:25, 3 Octombrie 2009
Avand in vedere ca aceasta firma nu ii apartine ci vrea sa o cumpere, cel mai bine ar fi sa infiinteze una noua.Din toate punctele de vedere.
- Patronul firmei fara activitate pentru a intra in legalitate cu firma trebuie sa angajeze un contabil care sa-i depuna declaratiile toate retroactiv ( decl 100 la trim pe 0, declaratiile de inactivitate ) care oricat de putin ar pretinde pentru munca lui , oricum gratis nu lucreaza .
- Amenzile pentru nedepunerea declaratiilor ( se poate sa primeasca avertisment numai pentru una , dar nu pentru toate ....
- Pentru a modifica obiectul de activitate al firmei oricum cheltuieste niste bani, chiar si numai pentru a preciza obiectul principal de activitate , asa ca in concluzie sfatul meu este sa nu cumpere firma , ci sa infiinteze una noua.
- ar mai fi si varianta ca la cumpararea firmei ar primi bani , nu ar da , dar atunci ar trebui si mai mari precautii intrucat poate firma nu a inregistrat in contabilitate activitate, dar a eliberat ceva facturi ,,,, ceva CEC-uri etc.

Eu citii ca " in 2007 am infintat o firma,un srl,2 asociati.Pana in momentul de fata nu am depus nici un fel de bilant,nu am avut deloc activitate. Aum vreau sa preiau firma,sa fiu asociat unic,sa imi schimb domeniul de activitate,. As putea sa folosesc in continuare firma respectiva??Ce trebuie sa fac? " , nu ca vrea sa cumpere o firma.

Firma vroia sa o cumpere altcineva , initiatorul topicului a declarat doar ca vrea sa fie asociat unic .

~ Conținut șters la cerere ~
Revenind la subiectul topicului, uitasem sa amintesc de impozitul forfetar datorat pentru trim 2 si 3 , datorat in concordanta cu prevederile OUG 34 /2009, deoarece chiar daca firma nu a avut activitate aceasta datoreaza impozit minim , daca nu si-a suspendat activitatea si nu a aobtinut regim de derogare de la min fiantelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare ca si platitor tva maribog maribog Ce e de facut daca o firma a depasit plafonul de 35000 euro aproape de 1 an.Abea acum mi-am dat seama ca cifra de afaceri depaseste 35000 avand in vedere cal ... (vezi toată discuția)
Nedeclarare teren pentru impozitare, cu rea-credinta anonim99 anonim99 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti sub incidenta caror legi ar intra fapta de a nu declara, pe proprie raspundere si [b]cu rea-credinta[/b], in ... (vezi toată discuția)
Rectificativa la declaratia 112 ella1986 ella1986 Buna ziua!! Spuneti-mi va rog daca pot face o rectificativa la declaratia 112 acum (iulie 2014) si sa declar un salariat angajat cu conventie civila in luna ... (vezi toată discuția)