Am concediat un salariat si i-am trimis trimis decizia de concediere prin posta cu confirmare de primire. Probabil ca acesta banuieste ce este in pilc a.i.nu si-a ridicat corespondenta, plicul intorcandu-se la mine nedesfacut.
Nedumerilea mea este legata de indeplinirea sau nu a procedurii comunicarii deciziei de concediere. Eu nu stiu nimic de salariat, i-am trimis decizia la adresa la care domiciliaza, adresa care mi-a comunicat-o el dealtfel.
Daca plicul s-a intors la mine nedesfacut, s-a indeplinit procedura de comunicare avand in vedere art.252 art.4 Codul Muncii sau mai trebuiesa fac si alte demersuri?
Scuze... nici de cum nu sunt de acord... stampilele postale nu demonstreaza nici dovada comunicarii si nici faptul ca a fost refuzata primirea scrisorii, ci numai intentia angajatorul de a incerca comunicarea Deciziei... Salariatul poate sa-mi spuna ca nu a primit nici un Aviz postal si nu stia de nici-o recomandata...
Salariatul poate spune multe ... insa retrimiterea recomandatei inapoi mai este insotita si de un mesaj . ...
Datele de pe scrisoare sunt luate in calcul de catre instanta de judecata ... o scrisoare recomandata refuzata de catre destinatar nu se intoarce a doua zi si zace cateva zile la oficiul psotal de care apartine destinatarul .. dovada avizarii / reavizarii se poate face si aceasta ... orice fapta se poate dovedi care daca se spune ca este imposibil de probat ...
In acest caz, nu se poate considera faptul ca , comunicarea este nelegala ... faptul ca din anumite motive salariatul nu a luat la cunostinta de continutul deciziei de concediere, acest lucru nu-i incumba angajatorului ca a procedat la o comunicare nelegala ... In caz contrar, neputandu-se dovedi comunicarea deciziei, aceasta nu isi produce efectele.
In practica s-a decis in ce priveste "comunicarea" ca, aceasta este o situatie de fapt, care poate fi asadar dovedita cu orice mijloc de proba, inclusiv cu martori si prezumtii, neexistând nicio dispozitie legala care sa impuna dovedirea faptului comunicarii exclusiv prin semnatura de primire a salariatului pe decizie sau cu înscrisul doveditor al predarii la oficiul postal.