avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... comunicarea deciziei de concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

comunicarea deciziei de concediere

Buna ziua,

Am concediat un salariat si i-am trimis trimis decizia de concediere prin posta cu confirmare de primire. Probabil ca acesta banuieste ce este in pilc a.i.nu si-a ridicat corespondenta, plicul intorcandu-se la mine nedesfacut.
Nedumerilea mea este legata de indeplinirea sau nu a procedurii comunicarii deciziei de concediere. Eu nu stiu nimic de salariat, i-am trimis decizia la adresa la care domiciliaza, adresa care mi-a comunicat-o el dealtfel.
Daca plicul s-a intors la mine nedesfacut, s-a indeplinit procedura de comunicare avand in vedere art.252 art.4 Codul Muncii sau mai trebuiesa fac si alte demersuri?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:42, 6 August 2014
Scuze... nici de cum nu sunt de acord... stampilele postale nu demonstreaza nici dovada comunicarii si nici faptul ca a fost refuzata primirea scrisorii, ci numai intentia angajatorul de a incerca comunicarea Deciziei... Salariatul poate sa-mi spuna ca nu a primit nici un Aviz postal si nu stia de nici-o recomandata...
Salariatul poate spune multe ... insa retrimiterea recomandatei inapoi mai este insotita si de un mesaj . ...

Datele de pe scrisoare sunt luate in calcul de catre instanta de judecata ... o scrisoare recomandata refuzata de catre destinatar nu se intoarce a doua zi si zace cateva zile la oficiul psotal de care apartine destinatarul .. dovada avizarii / reavizarii se poate face si aceasta ... orice fapta se poate dovedi care daca se spune ca este imposibil de probat ...
Ce se intampla daca angajatul dovedeste ca nu era in localitate in acea perioada si nu avea cum sa ia la cunostinta in acea perioada?
Se dovedeste ca comunicarea deciziei de concediere nu constituie o comunicare legala.
In acest caz, nu se poate considera faptul ca , comunicarea este nelegala ... faptul ca din anumite motive salariatul nu a luat la cunostinta de continutul deciziei de concediere, acest lucru nu-i incumba angajatorului ca a procedat la o comunicare nelegala ... In caz contrar, neputandu-se dovedi comunicarea deciziei, aceasta nu isi produce efectele.

In practica s-a decis in ce priveste "comunicarea" ca, aceasta este o situatie de fapt, care poate fi asadar dovedita cu orice mijloc de proba, inclusiv cu martori si prezumtii, neexistând nicio dispozitie legala care sa impuna dovedirea faptului comunicarii exclusiv prin semnatura de primire a salariatului pe decizie sau cu înscrisul doveditor al predarii la oficiul postal.

Alte discuții în legătură

Cum se poate comunica o decizie unui salariat, daca s-a intors plicul inapoi ? cristiannegru cristiannegru - angajatorul a trimis unui angajat o decizie prin posta - dupa 1 saptamana plicul s-a intors inapoi, la angajator, cu mentiunea: \\"Aviz.lipsa ... (vezi toată discuția)
Data comunicarii sanctiunii maria_88 maria_88 Art. 252. Codul muncii: (4) Comunicarea se preda personal salariatului, cu semnatura de primire, ori, in caz de refuz al primirii, prin scrisoare ... (vezi toată discuția)
Refuzul angajatului de a semna avertismentul scris andrada_aylin andrada_aylin Buna ziua, Ce se intampla in cazul in care salariatul refuza sa semneze decizia de sanctionare disciplinara ( avertismentul scris). Multumesc! (vezi toată discuția)