avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... antecontractul de vanzare cumparare absolva de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

antecontractul de vanzare cumparare absolva de tulburare de posesie?

Buna ziua. In ianuarie 2009 am incheiat un ante-contract de vanzare-cumparare sub semnatura privata asupra unui teren din intravilan cu unul dintre coproprietarii-codevalmasi, iar in perioada imediat urmatoare o parte din acel teren l-am ingradit partial cu gard de plasa iar pe restul suprafetei am plantat stalpi.
Intrebarea este: acest antecontract prin care coproprietarul - promitent vanzator se obliga sa imi vanda partea respectiva din teren ma absolva de tulburare de posesie (precizez ca celalalt coprorietar este revoltat ca am ingradit acest teren supus antecontractului si a fost la politie pentru a face demersuri in vederea depunerii plangerii pentru tulburare de posesie, care l-a indrumat sa ceara in prealabil primariei sa constate daca s-a incalcat posesia).
Si daca nu ma acopera de tulburare de posesie acest ante-contract, cum as putea sa evit o eventuala sanctiune pentru tulburare de posesie?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 21:57, 22 Februarie 2009
antecontractul este o promisiune de vanzare...
dvs in acest moment sunteti doar un promitent cumparator, nu sunteti proprietar ca sa aveti dreptul sa ingraditi terenul.
este foarte posibil sa fiti acuzat de tulburare de posesie.
cautati sa consultati un avocat si impreuna sa gasiti o minciunica salvatoare.

av.m.vasilescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontractul de vanzare cumparare absolva de tulburarea de posesie pentru ocuparea unui teren? haralambie06 haralambie06 Subiect: antecontractul de vanzare cumparare absolva de tulburare de posesie pentru granituirea suprafetei antecontractate numai cu consimtamantul unui dintre ... (vezi toată discuția)
Atestare antecontract vanzare teren agricol virgil72 virgil72 Pana acum nu am atestat antecontracte ce privesc transmiterea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole, insa, avand in vedere ca este vorba doar de ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare-cumparare fara consimtamantul uneia dintre parti steelboy_dexter steelboy_dexter Buna Ziua! Am un antecontract de vanzare cumparare care a fost incheiat in anul 2007 decembrie,prin care bunicul meu a vandut terenul prin mandatar unei ... (vezi toată discuția)