avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Donare imobil- revocare donatie pt credit neplatit
Discuție deschisă în Executare silită

Donare imobil- revocare donatie pt credit neplatit

Buna ziua,
Parintii mei au credite si in eventualitatea in care nu ar mai putea sa le plateasca, banca poate sa ii execute daca intre timp mi-au donat mie casa? Ce alte cai ar mai putea folosi impotriva lor (ex: poprire salariu, pensie etc)? Mentionez ca acea casa nu este pusa ipoteca la nici un credit.
Cel mai recent răspuns: oana19_4ever , utilizator 15:46, 22 Martie 2013
teoretic orice act juridic civil poate fi atacat in instanta, in cazul semnalat de dvs donatia ca fiind facuta in scopul fraudarii creditorilor, practic pentru motive de nulitate relativa in maxim 3 ani de la perfectarea actului, daca se invoca nulitatea absoluta, oricand, practic in opinia mea nu cred ca trebuie sa va faceti probleme, totusi cand s-a perfectat actul de donatie ?
Multumesc pentru raspuns.
Acum un an. Dar daca ar fi fost vandut unui alt frate de-al meu? Sau daca l-as vinde acum?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare proprietate tudora tudora Sunt proprietar al unui apartament impreuna cu inca 2 persoane, o banca la care sunt restant imi poate pune sechestru pe suprafata detinuta de mine? Poate fi ... (vezi toată discuția)
Contract de v-c cu habitatie viagera hrosteasimona hrosteasimona BUNA ZIUA! AS DORI SA AFLU SI EU CATEVA RASPUNSURI.... TATAL MEU ESTE GIRANT LA UN CREDIT FACUT DE FRATELE MEU SI ACESTA DIN URMA NU L-A MAI PLATIT DE VREO ... (vezi toată discuția)
Vanzare sau donare imobil? Cinthya Cinthya Daca mama mea detine un imobil care este cea mai putin costisitoare modalitate de al trece pe numele meu? (vezi toată discuția)