avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune , se poate vinde un imobil fara acordul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune , se poate vinde un imobil fara acordul unuia dintre mostenitori

Buna seara , ar putea sa se vanda un imobil fara acordul unuia dintre mostenitori ex tata si sora vrea sa vanda eu nu , o pot face fara mine ? (mama find decedata )
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca s-a deschis succesiunea si aveti certificat de mostenitor, cel care doreste instrainarea imobilului poate solicita partajul, atribuirea imobilului, si il poate vinde dupa plata sultei catre ceilalti coproprietari.
Daca nu s-a deschis succesiunea poate solicita prin notariat sau prin instanta deschiderea succesiunii . Nici un mostenitor nu poate instraina imobilul fara consimtamantul celorlalti , Partajul este solutia,..
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se poate vinde fara dezbaterea succesiunii si eliberarea certificatului de mostenitor. Dupa aveti posibilitatea fie sa vindeti impreuna, fie sa faceti partaj , fie sa vindeti cotele parti ideale ca urmare a mostenirii. Nimeni nu este obligat sa ramana in indiviziune, se poate cere si iesirea din indiviziune in instanta .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se intelege ca in urma decesului mamei, ati ramas ca mostenitori tatal dvs., ca sot supravietuitor, si cei doi copii ai autorului, dvs. si sora.
Daca la succesiune ati ramas in faza de "Certificat de mostenitor", in care sunt trecute numai cotele in care succedati autorului, sunteti inca in devalmasie, si nu puteti instraina nimic unul fara celalalt.
Va trebui sa faceti iesirea din indiviziune, pentru a sti fiecare exact ce anume stăpânește, si pentru a putea instraina numai partea sa.
Daca s-a efectut deja o instrainare a unui bun fiind inca in devalmasie, fara acordul tuturor coproproetarilor, este o instrainare ilegala si anuilabila in instanta.
Ultima modificare: Vineri, 22 Martie 2013
Marcel Mihalache, Avocat
dar in cazul in care eu nu aflu ca ei descid succesiunea si nu ma anunta nimeni si ma trezesc ca au vandut ce pot face ? va trebui sa ajung la tribunal ?
as mai avea o intrebare daca unul dintre copii a investit ridicand valoarea unui imobil are mai multe drepturi decat celalalt ? va multumesc

Alte discuții în legătură

Problema tata fiica spirala spirala Buna ziua.Problema mea consta in felul urmator.Parintii au achizitionat un apartament cu 2 camere in 1993.Pe actul de vanzare cumparare ambii sunt trecuti.Erau ... (vezi toată discuția)
Proprietate imobil. andre_1973 andre_1973 Buna ziua! In cazul in care doua persoane au in proprietate un imobil care nu se poate impartii fizic si nu se ajunge la intelegere din punct de vedere al ... (vezi toată discuția)
Mostenire- dorim sa vindem, cum putem proceda? moprea moprea Buna ziua, Tatal meu s-a recasatorit, dupa ce mama mea a murit cand eu aveam 7 ani si fratele meu12 ani. Tatal meu a decedat in anul 2004. Am facut ... (vezi toată discuția)