avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Taxa de drum - aplicabilitate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Taxa de drum - aplicabilitate

Tacsa de drum este valabila si in localitati sau numai inafara acestora?
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 19:37, 22 Martie 2013
TAXA de drum se plateste doar pentru drumurile nationale si autostrazi, deci nu sunteti obligat sa platiti aceasta taxa pentru deplasarea doar in localitate.
Ultima modificare: Vineri, 22 Martie 2013
Monica Hanganu, Mediator
Taxa de drum este obligatorie pentru toţi utilizatorii de autovehicule care folosesc drumuri naţionale şi europene.
Conform art. 1 alin. 3 din Ordinul ministrului transporturilor nr. 769 din 2010, tariful de utilizare nu se aplică pentru sectoarele de drumuri naţionale aflate în interiorul reşedinţelor de judeţe şi municipii, între indicatoarele rutiere de intrare / ieşire în / din acestea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este obligatorie rovinieta pe un drum national care trece printr-o localitate? sebastians sebastians Buna ziua, Daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns la urmatoarea intrebare : Este obligatorie rovinieta pe un drum national, daca DN-ul trece printr-o ... (vezi toată discuția)
Amenda rovigneta. tzuku51 tzuku51 Am fost depistat de ap.foto fara rovigneta si am primit acasa pv-ul aferent. In pv scria ca am circulat fara rov. pe DN71,km...+...m. Acest aparat este insa ... (vezi toată discuția)
Rovinieta la 2km de oras loghinciprian loghinciprian buna seara.Locuiesc la 2Km de oras intr-un cartier de blocuri si as vrea sa stiu daca trebuie sa am rovinieta sa ma deplasez spre oras drumul fiind national ... (vezi toată discuția)