avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Platã CASS
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Platã CASS

Am infiintat PFA in iunie 2012 iar in octombrie 2012 l-am desfiintat fara a avea activitate.Am platit conform declaratiei estimative trim 3 si trim 4 .In ianuarie am primit citatie sa platesc asigurari de sanatate pe trim 3 si trim .4 2012 in valoare de 110 lei ( 55 lei / trim.) dupa care s-a recalculat si am platit 95 lei cu o mica penalizare.Intrebarea mea este : daca nu am avut activitate de ce trebuie sa platesc asigurari de sanatate ? ( Impozitul platit estimat am inteles ca-l primesc inapoi). Voi primi si bani de la cass inapoi ?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 10:09, 27 Martie 2013
in 2 octombrie 2012 l-am desfiintat .Eu am spus ca a trebuit sa platesc asigurarile de sanatate nu impozitul pe declaratia estimativa .Acel impozit l-am platit in 2012.
cass a trebuit sa il platiti ca asa se plateste, cass 5,5% (trimestrial la dvoastra) conform legii sanatatii si impozit pe venit 16%, problema se pune de ce l-ati mai platit si in 2013, daca v-ati radiat din 2012.
In mod normal dupa ultima regularizare (inchidere cu decl 200) sumele va apar pe minus, adica platite in plus.

Cat ati estimat venitul? 4000 lei /an?
Daca cassul ala a fost pentru 2012, este bine, asa se face.
Daca a fost pentru 2013, nu e bine este o greseala.
Dar banuiesc ca a fost pentru 2012 si l-ati platit in 2013. Asa e legea, asa se calculeaza, chiar daca nu ati avut venit, dar ati declarat venit estimat. La sfarsit se regularizeaza.

trandafir2 a scris:
Deci, daca CASS sa calculat pe baza venitului net estimat declarat prin formularul 220, atunci regularizarea se face la sfarsitul anului pe baza venitului net realizat decalrat prin formularul 200. venit pe care dvoastra nu l-ati realizat in 2012.

Ultima modificare: Miercuri, 27 Martie 2013
trandafir2, moderator
Multumesc frumos .Inseamna ca in luna iunie ar trebui sa primesc banii inapoi si pe impozit si pe cass
Cu placere.
Da, asa trebuie, sa primiti banii inapoi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cass? Cristi2015 Cristi2015 Urmatoarea situatie: PFA infiintat in 2011. Nu mai lucrez pe nicaieri. Pe 2011 si 2012 am completat la Casa de Sanatate acele formulare pentru plata ... (vezi toată discuția)
Ajutor simulare la concret al calcului taxelor la stat pentru pfa (fara tva / servicii web) an 2012-2013 romeot27 romeot27 Buna, Am un PFA deschis in luna 10.2012. Au trecut 6 luni de atunci si am facturi emise in valoare de 14000 RON. Nu sunt angajat in alta parte, deci sunt ... (vezi toată discuția)
Plata anticipata impozit pe venit+cass andreigabriela23 andreigabriela23 Sunt inregistrata fiscal din data de 10.09.2013 pentru activitatea de traducator si interpret autorizat.In urma deciziei de impunere anticipativa a impozitului ... (vezi toată discuția)