avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune titlul proprietate intabulat carte funciara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune titlul proprietate intabulat carte funciara

sa facut succesiunea pe titlul de proprietate sa intabulat carte funciara dar numarul top este gresit si suprafata este mai mica conform procesului verbal sa taiat cu pixul si sa redus si suprafata si nr top schimbat am fost in instanta dar nu sa rezolvat nimic caci cei de la primarie nu au depus nici o hartie ce trebuie sa mai fac? numai stiu unde sa apelez
Cel mai recent răspuns: rusluiza11 , utilizator 15:37, 26 Martie 2013
Din cele expuse pana aici nu prea intelegem ce ati facut pana acum ca sa ne putem da seama ce ar mai fi de facut. Fiti mai explicit, va rog!
am facut succesiunea dupa titlul de prorietate si o parcela am si intabulato in cartea funciara dar nr top este gresit la acea parcela conform harti cadastrale si cei de la primarie nu vor sa-mi faca referat ptr eroarea materiala
Ultima modificare: Marți, 26 Martie 2013
rusluiza11, utilizator
Art. 59 indice 1 din Legea nr. 18/1991. - (1) Îndreptarea erorilor materiale înscrise în titlurile de proprietate care sunt produse din cauza erorilor de scriere se efectuează de oficiul de cadastru şi publicitate imobiliară.
(2) Rectificarea titlurilor de proprietate se poate face de oficiul de cadastru şi publicitate imobiliară, în temeiul hotărârii comisiei judeţene.
(3) Procedura de îndreptare a erorilor materiale şi de rectificare a titlurilor de proprietate va fi aprobată prin ordin cu caracter normativ al directorului general al Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară.

Mergeti la OCPI si solicitati indreptarea erorilor
Ultima modificare: Marți, 26 Martie 2013
Ciprian Maftei, Consilier juridic
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Publicarea anularii tp de catre primarie MiticaMustata MiticaMustata Buna ziua! Va rog sa-mi spuneți unde găsesc publicata de către primărie anularea unui titlu de proprietate. TP a fost eliberat greșit (în 1991) - ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate cu numar de tarla gresit viorel275 viorel275 Actul de propietate facut cu ani in urma dupa titlu de propietate care a avut nr de tarla gresit.Vreau sa fac cartea funciara de o jumatate de an .Am fost ... (vezi toată discuția)