avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 376 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Avans prima casa, cand e obligatoriu sa fie dat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Avans prima casa, cand e obligatoriu sa fie dat

Buna seara,

Am o intrebare legat de programul prima casa. Din cate stiu trebuie ca, cumparatorul trebuie sa aiba 5% din pretul de vanzare.

Cand trebuie dat acest avans? Un agent imobiliar mi-a zis ca trebuie dat atunci cand se face ante-contractul. Eu as vreasa nu dau toti cei 5% cand se face ante-contractul, ci o parte cand facem ante-contractul si restul cand se face vanzarea efectiva.

E posibil asa?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters267464 , utilizator 20:12, 26 Martie 2013
Avansul nu trebuie achitat integral in momentul in care se semneaza antecontractul.
de exemplu
pret imobil: 60000 euro
avans 3000 euro
La momentul semnarii antecontractului, puteti achita din avansul de 3000 euro si doar 100 euro, restul de 2900 euro pot fi achitati la semnarea contractului de vanzare cumparare.

Antecontractul trebuie semnat pana ajunge dosarul la FOND, pentru a fi evidentiate in clar toate detaliile tranzactiei: pret imobil, avans, valoare credit.
Agentii imobiliari insista achitarea integrala a avansului pentru garantia lor ( ca se va realiza tranzactia cu acest imobil si nu va veti razgandi), iar unii dintre ei pretind achitarea comisionului la momentul achitarii avansului.
Va recomand sa intrebati si la banca daca aveti obligatia sa achitati integral avansul, la momentul semnarii antecontractului.
Este posibil cum doriti dumneavoastra, dar verificati inainte la banca la care depuneti actele de credit. Unele banci (putine) solicita expres ca avansul de 5% sa se dea cel mai tarziu cand depuneti dosarele cu actele de proprietate. Vorbiti si cu notarul care va face antecontractul, sa verifice si el/ea la banca unde semnati dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avans antecontract - prima casa 2018 toader_marian toader_marian BUna ziua, AM OPTAT PENTRU UN CREDIT PRIMA CASA, AM APROBAREA BANCII, SUNT ELIGIBIL PENTRU SUMA PE CARE O DORESC, AM AVANS DE PESTE 5%. aM GASIT APARTAMENTUL , ... (vezi toată discuția)
Care sunt pasi de urmat la cumpararea unui apartament? dupa găsirea ... nicu940503 nicu940503 Care sunt pasi de urmat la cumpararea unui apartament? Dupa găsirea proprietăți dorite si negocierea cu proprietaul ei, la notar se face un ante contract ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. dorim sa luam un imobil care are deja o ipoteca, cu ... Irina0705 Irina0705 Buna ziua. Dorim sa luam un imobil care are deja o ipoteca, cu credit imobiliar(NU Prima Casa). Suntem la etapa in care trebuie sa facem un antecontract. La ... (vezi toată discuția)