avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Denumire Asociaþie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Denumire Asociaþie

Buna ziua,

Pentru noua denumire a unui ONG avem nevoie de acordul SGG. . Am gasit criteriile in baza carora SGG da acordul pentru utilizarea cuvintelor specifice in numele societatilor comerciale, dar nu stiu daca se aplica si asociatiilor.

Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 27 Martie 2013
ContSters264603, utilizator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 21:47, 27 Martie 2013
ART. 7*) din og 26 din 2000 privind asociatiile si fundatiile
..........
(3) Este interzisă utilizarea în denumirea asociaţiei a unor sintagme sau cuvinte susceptibile să creeze confuzie cu denumirea unor autorităţi sau instituţii publice de interes naţional ori local.
(3^1) Prin sintagme sau cuvinte susceptibile să creeze confuzie cu denumirea unor autorităţi sau instituţii publice de interes naţional sau local se înţelege includerea în denumirea asociaţiei a unor termeni precum: "comisariat", "inspectorat", "gardă", "academie", "autoritate", "consiliu", "agenţie" sau derivatele acestora.
(3^2) Înscrierea unei asociaţii folosind în denumirea sa cuvintele "naţional" sau "român" ori
derivatele acestora se realizează numai cu acordul prealabil al Secretariatului General al Guvernului.
(4) În cazul nerespectării dispoziţiilor alin. (3), Ministerul Justiţiei va refuza motivat eliberarea
dovezii disponibilităţii denumirii.
Textul integral il gasiti la adresa : [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noutati legislative referitoare la denumirea ong george-neagu george-neagu A fost publicata Legea 22/2014 pentru modificarea si completarea OG 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii prin care se aduc precizari referitoare la ... (vezi toată discuția)
Asociatii si fundatii nicoleta74 nicoleta74 Buna ziua, Cine ma poate ajuta cu un raspuns referitor la opozitia la inregistrare a unei asociatii? Urmeaza sa se infiinteze o asociatie care are in ... (vezi toată discuția)
Institutii publice si private cu scop nonlucrativ firina firina [As dori sa solicit lamuriri cu privire la statutul institutiilor publice si private cu scop nonlucrativ. Imi puteti, va rog, spune daca un asezamant cultural, ... (vezi toată discuția)