avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... asociatii si fundatii
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

asociatii si fundatii

Buna ziua,
Cine ma poate ajuta cu un raspuns referitor la opozitia la inregistrare a unei asociatii? Urmeaza sa se infiinteze o asociatie care are in denumire ca este a fostilor medici dintr-o policlinica cu plata, insa in realitate nu e asa, membrii asociatiei cuprinde un asistent medical, 2 psihologi, etc. Se poate contesta acest aspect? Multumesc mult pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: Elena Bostina , Avocat 12:17, 25 Octombrie 2010
Potrivit art. 7 alin. 3 din OUG nr. 26/200 privind asociatiile si fundatiile este interzisã utilizarea în denumirea asociaţiei a unor sintagme sau cuvinte susceptibile sã creeze confuzie cu denumirea unor autoritãţi sau instituţii publice de interes naţional ori local.
Asociaţiile şi fundaţiile ale cãror denumiri sunt contrare dispoziţiilor art. 7 alin. (3) din O.G. nr. 26/2000 au obligaţia de a efectua modificarea denumirii în termen de 6 luni de la intrarea în vigoare a legii, sub sancţiunea dizolvãrii acestora prin hotãrâre judecãtoreascã, la solicitarea oricãrei autoritãţi, instituţii sau persoane interesate.
În cazul nerespectãrii dispoziţiilor art. 7 alin.3, Ministerul Justiţiei va refuza motivat eliberarea dovezii disponibilitãţii denumirii.
Buna ziua,

La termenul de judecata al cererii de inscriere a asociatiei va prezentati si sustineti punctul dvs de vedere. Daca instanta va respinge cererea de inscriere aveti posibilitatea sa formulati recurs in 5 zile de la pronuntare.

av. Bostina Elena

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Denumire asociaþie ContSters264603 ContSters264603 Buna ziua, Pentru noua denumire a unui ONG avem nevoie de acordul SGG. . Am gasit criteriile in baza carora SGG da acordul pentru utilizarea cuvintelor ... (vezi toată discuția)
Noutati legislative referitoare la denumirea ong george-neagu george-neagu A fost publicata Legea 22/2014 pentru modificarea si completarea OG 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii prin care se aduc precizari referitoare la ... (vezi toată discuția)
Infintare asociatie bryan bryan Am si eu o intrebare ; o institutie publica poate participa ca membru fondator la infiintarea unei asociatii? ma poate ajuta cineva ,va rog! (vezi toată discuția)