avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu de maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu de maternitate

avem intreprindere individuala.activitatea deschisa. titularul sunt eu. sotia ma ajuta fara sai fac contract de munca. in 2-3 luni asteptam un beby. cum e procedura cu concediul de maternitate, cu concediul , si concediul de crestere copil.unde ma adresez?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:00, 28 Martie 2013
Detalii mai amanuntite puteti obtine de la AJPIS - Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala in raza careia aveti domiciliul sau resedinta .

Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

1. Daca sotia nu este salariata dvs. sau la alta unitate nu poate beneficia de concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) si nici de concediu crestere copil (CCC).

2. In aceasta situatie puteti sa beneficiati dvs. de CCC dar trebuie sa intrerupeti activitatea I.I.

3. - Cel mai bine ar fi sa optati direct (fara sa intrati in CCC) pentru stimulentul de insertie.
- Asta inseamna ca veti desfasura activitatea in cadrul I.I., veti obtine venituri, iar de la stat veti mai primi stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana va implini copilul 2 ani.

4. Actele necesare le depuneti la Primarie unde puteti sa mergeti de acum sa solicitati lista cu actele necesare pentru stimulentul de insertie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent insertie tata nicufabian nicufabian pot beneficia ca tata de stimuletn insertie rara a intrerupe serviciul? mentionez ca sotia nu lucreaza (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie de la data nasterii copilului si pana ce acesta implineste 2 ani ciurea_andrei ciurea_andrei Sunt SGP (soldat/gradat profesionist),lucrez in MAPN din 2006 si acum am devenit tatic. Sotia nu are servici si nici nu poate sa beneficieze de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil catalinhabet catalinhabet Detin o Intreprindere Individuala de 3 ani si primii ani am fost pe pierdere si ultimul an pe profit. Sotia nu este angajata si vreau sa stiu daca pot primi eu ... (vezi toată discuția)