avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Un sfert din IMM-uri s-ar putea inchide dupa aderarea ...
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Un sfert din IMM-uri s-ar putea inchide dupa aderarea la UE

Citat din ziarul Adevarul:

Presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii, Ovidiu Nicolescu, a declarat, ieri, ca 20-25% din firmele mici si mijlocii din Romania si-ar putea inceta activitatea in primii ani dupa aderarea la Uniunea Europeana, pentru ca nu vor putea face fata concurentei. El a precizat ca integrarea in UE va afecta firme cu activitati in toate domeniile, in special cele din industria prelucratoare si din sfera serviciilor.

"In Spania, Grecia si Portugalia, in primii trei ani dupa aderare, intre 15 si 30% din intreprinderile mici si mijlocii au fost inchise. Este foarte probabil ca 20-25% din firmele romanesti sa nu faca fata concurentei", a spus Nicolescu.

El a adaugat ca efectele aderarii vor putea fi limitate printr-o campanie de informare, training si consultanta acordata firmelor romanesti. Romania ar putea adera la UE in anul 2007.

[ link extern ]
Cel mai recent răspuns: durusoctavia , utilizator 11:57, 2 Februarie 2007
Vreau sa va precizez ca asa se va si intimpla, deoarece firmele existente in conditiile integrarii se vor imparti in IMM si companii. Frimele mici care se zbat si care nu vor face fata rigorilor Legi nr.346/2004 vor disparea. Colacul de salavare exista la acesta fedeeratie, dar ei nu stiu mai nimc de aplicarea legii mai sus amintite pentru ca nu au studiat-o si este foarte slaba. De plida cine se adreseaza la ei, iti spun doar ca te certifica in schimbul unei taxe de 400 000 lei, care culmea ti-o mai pune si ca drept de consultanta juridica. Haios, te duci cu lectyia invatat si iti solicita sa paltesti consultanta juridica pentru ca iti da o hirtie de care nu te poti folsi nicairei, pentru ca nimeni nu are cunostinta de aplicarea ei. In rest de avantajele care benficiaza un IMM in Europa, Aceste birouri sau centre cum le numesc ei, nu stiu mimic din punct de vedere juridic sau economic. Asa ca cine nira daca multe firme vor fi inghitite de valul aderarii in "Uraganul Eurotanasiei" UE. Sfatul meu pentru OVidiu Nicolescu eete sa puna in aplicare strategiile de dezvoltare si sprijinirea IMM care se deruleaza in spatiul comunitar, nu sa bage spaima in mici comerciantii, pentru ca proasta situatie economica se datoreaza si acestor organisme care au infiintate si n-au facut decit sa apara la televizor, cu tot felul de declaratii care mai de care stupide. www.consultantajuridica.home.ro
Faza este, ca si aici in Romania se va intampla la fel. Au venit deja cele mai Mari Supermarketuri in Romania si inca vor veni.
Intreadevar, Intreprinderile Private Mici si Mijlocii vor fi inghetate de Mari Supermarketuri, pt. ca este mai ieftin si va fi mai ieftin totdeauna produsele la ei, decat altundeva.
Dar oricum, nu numai asta se va schimba in Romania, ci o groaza de chestii, la care cetatenii romani se vor uita, ca la o poarta noua.
Bine bine da' ce pot sa fac dac sunt patron si nu vreau ca tanara mea firma in care deja am investit atata sa nu se afle in cele 20-25% din firmele care vor disparea in 2007? Lucrez in domeniul serviciilor si nu stiu unde as putea obtine mai multe informatii despre ce inseamna 2007 pentru economia imm sau ce schimbari trebuie sa fac inainte ca sa nu fiu luat prin surprindere de concurenta straina venita dupa aceasta data.
kasjhdfskjfh
Apelati la legea de mai sus (346/2004) sau adresati-va direct la Animmc din orasul in care aveti firma. Poate va vor spune cite ceva despre regulile unui IMM in comunitatea europeana. Ce servicii prestati, poate va pot fi de folos. Si la final mergeti sa va depuneti documentatia pentru certificare IMM si aflati mai multe. Succes! www.consultantajuridica.home.ro

Alte discuții în legătură

Ce ne asteapta prin ue? costello costello In opinia mea intrarea in UE este privita de multi romani intr-o maniera idealista.Afirmatiile intilnite in mass-media ,conform carora aderarea Rominiei este ... (vezi toată discuția)
Accesare fonduri nerambursabile pentru productie si necesitate consultanta rominaduca rominaduca Buna, Ma intereseaza daca o intreprindere mica ce are ca obiect principal de activitate, comertul cu ridicata al materialelor de constructii, cod ... (vezi toată discuția)
Ziua europeana a concurentei si competitivitatii in romania – ed. iv dumitru2000 dumitru2000 Am gasit pe net urmatorul anunt intersant: "ZIUA EUROPEANA a CONCURENTEI si COMPETITIVITATII in Romania – ed. IV Palatul Parlamentului, 6 Noiembrie ... (vezi toată discuția)