avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Probleme in relatia ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Probleme in relatia Angajator-Antreprenor-Subantreprenor

Buna ziua,

Situatia este urmatoarea: Angajatorul a platit niste lucrari Antreprenorului, care insa la randul sau nu a platit Sub-antreprenorul, executantul de fapt al lucrarilor respective. In ce conditii poate Sub-antreprenorul recupera de la Angajator o parte din lucrarile efectuate (echipamente, utilaje etc.) ?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 10:56, 29 Martie 2013
Raspunsul ar trebui sa-l aflati in textul contractului de antrepriza (prestari-servicii) incheiat intre Angajator (Beneficiar) si Antreprenor (Prestator).
Din punctul meu de vedere, intre Angajator si Subantreprenor nu exista relatie comerciala directa, Subantreprenorul fiind obligat sa se adreseze exclusiv Antreprenorului pentru clarificarea situatiei sale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract suciu_diana suciu_diana Buna ziua, in cazul unui contract de amenajare si intretinere cladiri, cel care executa serviciile respective, este denumit corect \"executant\" sau ... (vezi toată discuția)
Subcontractare, antrepriza sau contract prestari servici? mihai888 mihai888 buna seara! De curand am incheiat un contract de prestari servici in Belgia, la randul meu vreau sa \\"angajez\\" pentru efectuare lucrarilor (sistem ... (vezi toată discuția)
Diferenta dintre antreprenor si constructor cristinalupea cristinalupea Imi cer scuze pentru confuzia din descriere, de fapt ma refeream la diferenta intre antreprenor si beneficiar.:D Ma intreseaza care este diferenta in ... (vezi toată discuția)