avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general SRL-D -inregistrari scutiri
Discuție deschisă în Contabilitate în general

SRL-D -inregistrari scutiri

Buna ziua,
pentru un SRL-D, scutirea acordata de la plata contributiilor de asigurari sociale datorata de angajatori(OUG6/2011 ,art5,lit.c)-CAS 20.8% si fd. de risc, se evidentiata la venituri in contul758"alte venituri din exploatare ", sau in 7415"venituri din subventii de exploatare ptr. asigurari si protectie soc"?,
cum e corect:6451=758 sau 6451=7415
Cel mai recent răspuns: alinafay_bv , utilizator 19:42, 23 Aprilie 2013
Buna ziua,

Monografie scutirea SRL-D de contributiile soc ale angajatorului
OUG 6/2011 prevede scutirea de plata contribuţiilor de asigurări sociale datorate de angajatori, potrivit legii, pentru veniturile aferente timpului lucrat de cel mult 4 (patru) salariaţi, angajaţi pe perioadă nedeterminată. Pentru fiecare salariat, scutirea nu se acordă pentru veniturile salariale lunare care depăşesc cuantumul câştigului salarial mediu brut pe economie din anul anterior
Monografia cotabilă este :

6451 = 4311 - CAS 20,8%
4311 = 7417 - Venituri din subventii de exploatare aferente altor venituri
buna seara,
revin cu o alta problema legat de SRL-D:
aceasta facilitate de scutire de la plata contributiilor la asigurarile sociale pe care am primit-o
(doar scutire), pe care eu am inregistrat-o in contul 7417 , o iau in calcul la impozitul pe venit microinteprindere?,
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se plateste impozit pe scutirea de la plata contributiei pentru pensii a angajatorului in cazul unui srl-d? MitranStefania MitranStefania Buna seara, In cazul unui SRL -D (scutit la plata contributiei pentru pensii - angajator) as avea urmatoarea problema: 431=758 (alte venituri din ... (vezi toată discuția)
Impozit venit srl_d antonia_m09 antonia_m09 Sumele reprezentand datorii privind asigurarile sociale scutite cf OUG6/2011 la un SRL -Ds e inregistreaza in contabilitate cu ajutorul contului 758 - \"Alte ... (vezi toată discuția)
Srl - d lorip lorip Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns. 1. O societate SRL- debutant ce declaratii trebuie sa depuna la trimestru ? 2. Daca are ... (vezi toată discuția)