avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

buna seara
cum se face mostenirea?cat revine fiecarui mostenitor? in cazul unei a doua casatorii, sotii ambii decedati, nu sunt copii din a doua casatorie, in schimb din prima unul din soti are un copil iar celalat doi, s-a facut succesiune dupa moartea sotului, pe acel document este trecuta sotia ca mostenitoare si copilul sotului din prima casatorie
va multumesc
Cel mai recent răspuns: windrider , utilizator 00:47, 3 Martie 2009
in 1998 s-a facut partaj voluntar intre copilul sotului, sotul si sotia de a doua, pe baza acestuia in 2005 dupa moartea sotului s-a facut certificatul de mostenitor,( schitele) s-au facut masuratori pentru partaj cat ocupa casa si cat locul de langa casa, precum si terenul sotului, sotia de a doua nu a inclus si terenul ei
E greu in liosa vizionarii actelor , insa tot nu inteleg despre ce schite vorbiti intrucat la intocmirea certificatului de mostenitor nu se fac schite .Daca sunt facute de parti in baza certificatului de mostenitor , nu au o valoare de inscris autentic .Urmeaza sa formulati o cerere de iesire din indiviziune asupra averii succesorale a sotului defunct. In urma cererii de iesire din indiviziune fiecare parte va primi un lot al sau in natura( daca imobilul este comid partajabil in natura ) sau una dintre parti in echivalent banesc si cealalata in natura .Conteaza la atribuirea loturilor posesia precum si daca una dintre parti a adus imbunatatiri( constructii , plantatii , etc .) imobilului succesoral .
va multumesc
Buna ziua,

Avem urmatoare situatie: suntem un frate si o sora, tatal decedat acum 15 ani, mama ne-a parasit dupa un an(s-a mutat cu un alt barbat,dar NU a divortat de tatal meu), am fost crescuti de bunicii din partea tatalui, iar bunica a decedat in urma cu 7 ani; asa-zisa mama nu a mai dat absolut nici un semn de viata de cand a plecat(acum 14 ani); casa + teren apartinand bunicului . Bunicul mai are un frate si 2 surori. Intrebarile mele sunt: ce pasi trebuie sa urmam,pentru a intra in posesia bunurilor, eu si sora mea, avand in vedere ca bunicul doreste acest lucru, dupa decesul sau. Ce parte ii revine mamei ? Este posibil sa o aducem in judecata pentru parasire de domiciliu, astfel incat sa-si piarda drepturile de mostenire (daca are vreunul ) ?

Va multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbaterea mostenirii nefis nefis buna ziua. va rog sa-mi spuneti ce se poate face in cazul in care sotia a decedat si terenul si casa a ramas a sotului si a celor 2 copii.Copii vor sa vanda ... (vezi toată discuția)
Diviziune calibra_1984 calibra_1984 se poate face diviziunea sau succesiunea daca unul din proprietari este in viata? precizez ca bunica mea vrea sa lase averea doar unchiului meu.bunica are 2 ... (vezi toată discuția)
Cota parte mostenire casutza casutza Buna ziua, Va rog mult o lamurire pentru urmatoarea situatie: In prezent bunici decedati cu 2 copii in viata si unul era decedat la moartea ultimului ... (vezi toată discuția)