avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1045 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Dator la banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Dator la banca

Daca o persoana a facut un imprumut bancar in 2008,o suma destul de mare,nu a platit nici o rata,ii vine acasa fel si fel de notificari,mentionez ca,nu e proprietar casa,nu are venit,pensie,nici alte bunuri.
Intrebare:In caz de deces(sau altceva),cine-i plateste datoria,rudele(copiii,sotul)?
Cel mai recent răspuns: ContSters194995 , utilizator 11:26, 29 Martie 2013
succesibilii care accepta succesiunea preiau si datoriile defunctului.
Nimeni. In cazul unui deces, sotul si copiii ( daca sunt majori ) sa dea o declaratie la notar ca renunta la mostenire.
Sf.Duh .Datoria este prescrisa.
Sa verifice pe portal.just daca s-a cerut incuviintarea executarii. Daca nu, datoria este prescrisa si, daca creditul a fost accesat cu toate actele in regula, nu mai are de ce sa isi faca probleme.
Daca nu a fost accelerata scadenta sunt prescrise doar ratele pentru care a trecut mai mult de 3 ani de la scadenta.
Nu cred ca s-a implinit prescriptia.

Alte discuții în legătură

Cesiune creante ; creanta e prescrisa sau nu ? tazuu tazuu Am luat in 02.09.2008 o linie de credit cu card bussines atasat , pe o perioada de un an . Am platit-o in mare parte dar din diverse motive n-am reusit sa ... (vezi toată discuția)
Datorie prescrisa? lari77 lari77 Buna ziua! Am aflat acum de o poprire pe conturi de la o firma de recuperari! Mentionez k la creditul care a fost vandut firmei de recuperari nu am mai platit ... (vezi toată discuția)
Credit neachitat anna1234 anna1234 Buna ziua! Sotul meu a beneficiat de un credit bancar in anul 2007 (pe o perioada de 10 ani. Din cauza unor probleme financiare, din anul 2008 nu a mai avut ... (vezi toată discuția)