avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1252 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Contract cu plata in natura
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Contract cu plata in natura

Buna ziua.Sunt doua firme cu aceiasi activitate de exploatare si acelasi patron. Firma A vrea sa presteze servicii de exploatare (cu utilajele proprii pentruca detine atestat de competenta tehnica si profesionala de a executa lucrari de exploatare ), firmei B care la final vrea sa amenajeze un iaz piscicol pe locul de unde se exploateaza.Intrebarea mea este: Firma A poate sa incheie un contract cu firma B si ,,pretul contractului" sa fie in natura ???? adica firma B sa dea tot materialul excavat firmei A drept plata pentru executia excavarii.
Este baza legala pt.astfel de contracte?Puteti sa-mi trimiteti si mie un model de contract?
Va multumesc tuturor.
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 12:33, 29 Martie 2013
Este vorba despre un contract de prestari servicii cu dare in plata.
Baza legala o constituie art. 1492 din codul civil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa excavare si foraj iuliasam iuliasam Unul din clientii mei investeste in amenajarea unor lacuri piscicole - “Infiintare pastravarie”, obtinand pentru constructia lor toate ... (vezi toată discuția)
Acte necesare infiintare firma excavari Silviu Matei97 Silviu Matei97 Buna ziua, detin un mic utilaj, un mini buldo excavator de 2.2tone, detin doar factura fiscala de la firma din Romania, de unde l-am achizitionat si doresc sa ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa platim la stat manuela marinescu manuela marinescu sotul meu lucreaza in italia si vrea sa deschida in romania o societate iar cu patronul din italia sa incheie un contract de prestari servicii , ca sa isi ... (vezi toată discuția)