avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 221 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Obligatii si registre II,
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Obligatii si registre II,

buna ziua...pentru II -productie de mobila ,neplatitor de tva ,ce acte(registre)contabile trebuie sa am,si ce obligatii am la fisc?.
multumesc
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:08, 29 Martie 2013
Trebuie sa completati zilnic registrul jurnal de incasari si plati.
Registrul inventar pe care-l completati la sfarsitul fiecarui an.
Registrul unic de control.
Completati la inceput de an, pana la sfarsitul lunii ianuarie declaratia 220 cu venitul estimat. Pimiti acasa decizie de impunere cu cele patru rate anuale de plata a impozitului si contributiei la sanatate. La inceputul anului urmator, pana pe 25 mai, depuneti declaratia 200 cu venitul realizat in anul fiscal precedent. Tot acum se face regularizarea la impozitul pe venit si contributia la sanatate platita in cele patru rate.
Daca nu mai sunteti angajat in alta parte cu contract de munca, veti depune si declaratia 600 pentru cas si veti plati lunar aceasta contributie.
Daca cumva doriti sa faceti angajari de persoane, veti depune trimestrial declaratia 112 cu impozitul si contributiile sociale platite pentru angajati. Depunerea declaratiei se face numai prin internet si va trebuie certificat de semnatura electronica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatii fiscale birou individual de arhitectura vasilica52 vasilica52 Va rog sa ma-mi spuneti ce obligatii fiscale am pt un BIA? Ce declaratii trebuie sa depun pe parcursul unui an? Platesc impozit pe venit sau pe profit? Se ... (vezi toată discuția)
Contabilitate cmi stomatologic Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua! Apelez la cunostintele celor care tin contabilitatea CMI stomatologice (neplatitor de TVA) pentru a ma lamuri in urmatoarele: 1. Care sunt ... (vezi toată discuția)