avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... pot plati taxa judiciara de timbru cu timbru fiscal?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

pot plati taxa judiciara de timbru cu timbru fiscal?

Este vorba de o cerere de stramutare si am cumparat deja timbre fiscale, si taxa de timbru judiciar este mica. Vad pe internet ca se confunda timbrul judiciar cu timbrul fiscal in articolul de la [ link extern ]
Cel mai recent răspuns: eusaisapte , utilizator 17:03, 29 Martie 2013
Timbrele fiscale sunt una iar timbrele judiciare sunt alta.

Pe langa diferenta evidenta de denumire, mai exista si diferenta contabilizarii sumelor respective.

Astfel contravaloarea timbrelor fiscale contribuie la bugetul Finantelor Publice; iar contravaloarea timbrelor judiciare contribuie la bugetul Ministerului de Justitie,

Este evident ca nu se pot confunda, iar daca trebuie platit timbru judiciar nu este totuna cu timbru fiscal.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se solutioneaza exceptia nelegalei timbrari cand la posta nu se gasesc timbre judiciare? ContSters184021 ContSters184021 In judetul Timis nu se mai gasesc timbre judiciare de cateva luni. Probabil nici in altele. Posta si-a epuizat stocurile. Cum se solutioneaza exceptia ... (vezi toată discuția)
Care este valoarea chitantei si a timbrului judiciar la stramutarea procesului la iccj stroe maqrcel stroe maqrcel Am facut cerere de stramutare a procesului catre ICCJ folosind un formular de pe net. La sfarsit, textul continea urmatoarele: anexezi chitanta nr....... ... (vezi toată discuția)
Cerere de stramutare ionutandrei1985 ionutandrei1985 In ce conditii se poate depune o cerere de stramutare? Care este baza legala? Se poate invoca si :\\"motive de banuiala legitima\\", intrucat persoana in ... (vezi toată discuția)