avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Ajutor pentru a \'\'fenta\'\' banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Ajutor pentru a ''fenta'' banca

am un credit la Banca....problema este ca am niste bunuri pe numele meu...dak le vand unui apropiat (nu este ruda cu mine), in perioada cand nu mai platesc ratele, firma de recuperare mai poate anula contractul de vanzare cumparare...stiu ca dupa 6 luni de regula se vinde creditul....este de nevoi personale si sunt la zi cu platile...am salariu, dar nu mai fac fata ...vreau sa imi faca poprire, dar sa nu se atinga de bunuri.......astept sfaturi......
Ultima modificare: Vineri, 29 Martie 2013
gi-jane2, moderator
Vanzarile se pot anula respectand litera legii, prin actiune revocatorie, dar trebuie dovedita reaua credinta a debitorului. Poate o sa depuna ca proba in instanta acest topic :).
@ionut_daniel
firma de recuperare mai poate anula contractul de vanzare cumparare...

dak as colabora cu firma de recuperari

Revine obsesiv in postarile d-voastra ,,firma de recuperari". V-a batut deja la usa si noua nu ne spuneti :) ? Sau priviti ,,in perspectiva" ? Jucati la doua capete, instrainati terenurile si va asumati niste riscuri, dar mult mai mici decat cele pe care vi le-ati asumat la contractarea creditului si apoi, daca nu se mai poate, (re)negociati rata, incercati o refinantare, etc, aici vi s-a raspuns.
derbedea a scris:

Vanzarile se pot anula respectand litera legii, prin actiune revocatorie, dar trebuie dovedita reaua credinta a debitorului. Poate o sa depuna ca proba in instanta acest topic :).

Nu e chiar așa...

Prin admiterea unei acțiuni revocatorii actul încheiat de debitor cu un terț va fi declarat inopozabil față de creditor. Efectele inopozabilității nu sunt chiar aceleași cu cele ale nulității.

Pe de altă parte, dacă actul e cu titlu oneros, trebuie dovedită și reaua-credință a terțului, ceea ce nu rezultă de pe acest topic ;)

Oricum în cazului bunurilor mobile vândute unui terț de bună credință, creditorului îi va fi foarte greu să obțină ceva mai mult decât prețul acelei vânzări... iar în cazul bunurilor imobile, dacă actul respectiv a fost înscris în CF apar alte aspecte care îngreunează de asemenea acțiunile creditorului.

Având în vedere acestea, nu înțelegeam acel citat cu referire la „urmărirea bunurilor în mâna oricui s-ar afla”...

sunt la zi cu plata ratelor...dar gandesc in perspectiva...vreau sa ma asigur ca nu am platit ca prostul 5 ani rate la banca si risc sa pierd totul in cazul in care nu voi mai putea plati rata....atata tot...
Ultima modificare: Luni, 1 Aprilie 2013
gi-jane2, moderator
daca nu sunteti momentan restant, va sugerez o refinantare a creditului respectiv.
avand in vedere soldul, presupun ca este un credit mai vechi, ca urmare puteti refinanta acest credit prin unul nou, pe o perioada de 10 ani de zile, unde aveti sansa ca rata sa fie mai mica decat cea din prezent

Alte discuții în legătură

Contractul de vanzare cumparare incheiat intre parine si copil poate fi anulat de banca? Iuliappsc Iuliappsc Buna seara, am si eu o intrebare care ma framanta de ceva vreme, o sa incerc inainte de asta sa prezint putin situatia mea. Am un credit de nevoi personale ... (vezi toată discuția)
Anulare contract vanzare cumparare axellcom axellcom Buna ziua. In calitate de administrator al unei SC am luat o linie de credit garantata de FNGCM pe de o parte si eu in calitate de avalist al unui BO. Eu si ... (vezi toată discuția)
Cedare bunuri comune celuilalt sot ionut_tuta ionut_tuta As vrea sa stiu daca pot ceda partea mea de proprietate a apartamentului comun, cumpărat de noi după căsătorie, la care suntem coproprietari, pe cale ... (vezi toată discuția)