avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nereguli la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nereguli la locul de munca

Buna ziua,
As avea si eu o intrebare, va rog mult daca se poate sa ma ajutati cu niste sfaturi. Unde si cum se poate sesiza faptul ca seful unui departament al unei institutii semneaza pontaje fictive pentru cativa angajati, de cativa ani de zile (acesti angajati nu se prezinta deloc la lucru). Ce lege se incalca prin semnarea unor pontaje fictive (banuiesc ca exista legislatie si pe partea de pontaje)? Mentionez ca pana in urma cu cateva luni, acesti angajati erau trecuti si in condica de prezenta (pentru cateva luni pe anul trecut au semnat condica retroactiv, cea mai mare parte nu este semnata; insa si pentru partea semnata programul la noi in departament coincide cu programul acestora intr-o alta institutie, acești angajați având mai multe locuri de muncă). De cateva luni, acești angajați, au fost ,,eliminati,, din condica de prezenta, așa ca mai figureaza doar in pontaj si in programul de lucru (deoarece ,, deranja,, faptul ca apareau luni intregi nesemnate). Oricum numele acestora nu figureaza pe nici un act semnat, nu au dovada ca lucreaza la noi, decat pontajul (si programul de lucru, care se alcatuieste in avans pentru o luna). Nu are sens sa se sesizeze resursele umane sau conducerea institutiei, este cunoscuta situatia la acest nivel. Oare semnaland aceste fapte nu imi fac mai mult mie rau, fara sa se ia alte masuri? Ce altceva se poate face pentru stoparea acestor nereguli? Va rog sa ma sfatuiti ce as putea sa fac, mai ales ca mai sunt multe alte nereguli, printre care faptul ca unii angajati, sunt supraincarcati cu sarcini, altii sunt ,,protejati,, (este vorba de angajati cu acelesi functii in acelasi departament). Va multumesc mult pentru raspuns.
Nu m-am exprimat eu bine, va rog sa ma scuzati....am vrut sa spun ca acea persoana s-ar putea sa fi semnat pontajul departamentului, in cele cateva zile cand a inlocuit seful, desi nu cred ca a facut aceasta (pontajul ar fi un act semnat la noi in departament, altele nu sunt).

Daca este vorba despre cumul de functii, nu stiu sigur (inseamna mai multe contracte de munca cu aceeasi institutie?). Ceea ce pot sa va spun, este ca persoanele respective nu aveau cartile de munca la noi, acum s-au eliminat cartile de munca, nu au norma intreaga la noi in institutie sigur (nu este posibil aceasta). Cate contracte ar avea fiecare cu institutia noastra nu stiu din pacate. Ar fi posibil daca au cumul de functii la noi in institutie sa fie pontate zilnic la noi in departament desi nu sunt prezente niciodata si nu efectueaza munca specifica?

Va multumesc pentru raspunsul in legatura cu fisa postului.
In cazul cumului de functii , inseamna ca o persoana fizica are mai multe c.i.m. incheiate cu acelasi angajator sau cu angajatori diferiti ....

Atentie insa ca este posibil ca acele persoane sa aiba incheiate contracte civile ...sunt unii beneficiari care ii considera ca si angajati pe prestatorii de servicii, in astfel de situatii ...
Persoanele respective sunt cu contract de munca, cu jumatate de norma, dupa cate stiu eu (pe contractele lor au trecute grupele de incadrare pentru personalul bugetar, vechimea, sporurile, se fac modificarile salariale si contracte aditionale cand se intampla aceasta, in functie de legislatie, ca si la toti ceielalti din institutie).
Nu prea inteleg, ar putea fi legal ca aceste persoane sa sa fie trecute in pontaj ca avand activitate zilnic la noi in departament desi nu sunt prezente niciodata (indiferent ce fel de contracte au)? Ce as putea sa fac astfel incat sa nu se intoarca impotriva mea (seful avand anumite relatii)?

Ultima modificare: Duminică, 31 Martie 2013
Adaada2010, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine are dreptul sa taie orele lipsa de la program? monicalirca monicalirca Prin fisa mea de post imi revine sarcina de a opera,tine la zi si verifica condica de prezenta. As vrea sa stiu, ce se intampla in urma constatarii lipsei de ... (vezi toată discuția)
Nu am semnat in condica de prezenta R-Haz R-Haz Va salut! Lucrez intr-o Primarie de comuna din septembrie 2012 pe functia de administrator public, iar astazi doamna contabila m-a intrebat cum justifica ea in ... (vezi toată discuția)
Cumul de functii dominick dominick buna.sunt angajat consilier juridic la spital fiindu-mi bagate in fisa postului toate atributiile compartimentului achizitii.As putea sa fac cumul de functii ... (vezi toată discuția)