avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Pot scoate un duplicat dupa certificatul de deces?
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Pot scoate un duplicat dupa certificatul de deces?

Tatal meu a murit acum cateva zile si a fost inmormantat la tara la bunici( mentionez ca are domiciliul in Bucuresti). Din pacate, parintii tatalui meu nu vor sa-i dea mamei mele certificatul de deces in original desi aceasta are nevoie urgenta. Ce pot face in acest sens?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 20:40, 1 Aprilie 2013
Cu certificatul de casatorie si cu cartea de identitate mama poate scoate un duplicat al certificatului de deces sau dvs cu certificatul de nastere si cu cartea de identitate
De regula ofiterii de stare civila sunt instruiti sa nu elibereze certificate tuturor membrilor familiei ci doar unuia. Iar in momentul in care se solicita al 2-lea certificat trebuie sa-l declari pe primul pierdut, distrus, deteriorat. Declarandu-l pierdut primul certificat e nul de drept, cel de-al 2-lea fiind cel valabil. Unde are mama nevoie urgenta de certificat? Poate solicita o adeverinta din care sa rezulte decesul, anexa 9 din metodologia de aplicare a legii starii civile adeverinta din care rezulta numele si nr. actului de deces. Daca e necesar la notar, poate solicita notarul starii civile de la locul inregistrarii decesului un extras uzul organelor de stat dupa actul de deces . Daca parintii dvs. erau casatoriti de ce nu a ridicat mama dvs. certificatul, pentru ce i-ati lasat pe bunici sa se ocupe ei de inhumare?Desigur bunicii pot fi obligati in instanta sa prezinte certificatul de deces in original. Exista solutii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare certificat deces Sorinelsalagean Sorinelsalagean Care sînt actele care trebuie depuse pentru eliberare certificat deces in germania. Mentionez ca a fost căsătorit nu are certificat căsătorie (pierdut) ... (vezi toată discuția)
Profanare de morminte sau nu raluca03 raluca03 buna ziua asi dori sa adresez si eu o intrebare despre profanare de morminte parinti mei aveau 2 locuri de veci normal aprtineau bunicilor mei din partea ... (vezi toată discuția)
Certificat de deces ptr persoana necunoscuta cyan cyan buna ziua. bunica mea din partea tatalui meu a decedat in urma unui accident de tren cu multi ani in urma, mai precis in anul 1952. deoarece nu avea acte de ... (vezi toată discuția)