Buna ziua! am o factura din 2011 care nu a fost achitata si am fost chemata in judecata in baza OUG 119/2007 sa restitui suma de bani..faza e ca reclamantul si-a intemeiat somatia pe OUG 119/2007, desi actiunea e introdusa dupa intrarea in vigoare a NCPC..
care e legea aplicabila?OUG 119/2007 sau procedura ordonantei de plata reglementata de NCPC?
eu vreau sa fac intampinare, dar nu stiu pe ce sa mi-o intemeiez..pe OUG 119/2007 sau pe NCPC?
În cazul în care nu invocati excepţia veţi fi decăzută ulterior.
Numai dacă nu fost trimisa din România, are data postei înainte de 15, cel mai sănătos pt dvs verificaţi dosarul, se afla în arhiva.
După părerea mea nu are prea mare importanță temeiul de drept al acțiunii ci obiectul și cauza acesteia. Temeiul de drept poate fi recalificat de instanță. Aâta timp cât din situația de fapt prezentată rezultă clar că sunt îndeplinite condițiile pentru ca acțiunea să fie soluționată pe prevederile ordonanței de plată din NCPC instanța va califica temeiul de drept al acțiunii conform acestei proceduri.
Puteți să vă întemeiați apărările în drept pe NCPC sau pe vechea reglementare. În fond apărările și excepțiile pe care le puteți invoca sunt aceleași.
si eu sunt de acord. instanta e legata de obiectul actiunii nu de temeiul in drept. obiectul mi se pare clar : ordonanta de plata. daca era vorba de somatie de plata, era alta treaba.
acum, pt aparare trebuie sa vedeti daca sunt indeplinite conditiile de admisibilitate pt legea aplicabila in momentul investirii instantei.
Contestatie
sandu.53
Buna ziua,
Vreau sa depun o contestatie la judecatorie pentru o somatie de plata si nu stiu exact cum sa fac.Trebuie sa platesc si taxa de timbru(unde?).Pot ... (vezi toată discuția)