avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... nastere fara asigurare medicala
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

nastere fara asigurare medicala

buna! am o prietena care nu a lucrat cu carte de munca si nici nu a platit asigurarea medicala iar acum o saptamana a nascut prin cezariana intrun spital de stat si la externare asistenta ia dat un decont de cheltuieli pt copil de 1700 lei,si pt ea de 1502 lei,in total are de plata 3202 lei,toate astea pt doar 7 zile de spitalizare. Bineinteles, nu are posibilitatea de a plati aceasta suma. Ce ar fi de facut ? Astept raspunsuri urgent! multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 17:08, 31 Martie 2013
legea 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii
Art. 213
(1) Următoarele categorii de persoane beneficiază de asigurare, fără plata contribuţiei:
f) femeile însărcinate şi lăuzele, dacă nu au nici un venit sau au venituri sub salariul de bază minim brut pe ţară.

persoana respectiva trebuie sa duca la spital o adeverinta de la administratia financiara privind faptul ca nu are niciun venit.

daca sotul lucreaza poate sa beneficieze de statutul de coasigurat.
Ultima modificare: Duminică, 31 Martie 2013
cyan, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insarcinata fara venituri halide halide buna ziua, sunt insarcinata, nu mai sunt salariata.Am inteles ca femeile insarcinate chiar daca realizeaza sau au realizat venituri din alte surse[b] ( ... (vezi toată discuția)
De ce drepturi beneficiez daca sunt gravida si nu sunt angajata? adriano451 adriano451 Buna seara!As vrea sa aflu pana nu e prea tarziu sa iau anumite masuri de ce drepturi beneficiez eu atat ca gravida,dar si apoi dupa ce nasc.Copilul meu va ... (vezi toată discuția)
Coasigurare si indemnizatie pentru ccc ralwca ralwca Buna ziua, Am si eu cateva intrebari legat de asigurarile de sanatate si indemnizatia de crestere copil. - daca nu lucrez si somajul l-am incheiat de ... (vezi toată discuția)