avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... litigiu contract inchiriere
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

litigiu contract inchiriere

am un contract de inchiriere pt un teren intravila de la primarie din 09 2010, in iulie 2012 doi insi profitind de faptul ca i-am lasat sa parcheze niste utilaje sau apucat sa construiasca un adapost, pe acest teren.Prin noiembrie neam certat si am vrut sai evacuez,instiintind si primaria ca au construit fara voia mea. D la primarie nu am primit nici un raspuns su sa faca vreun control.Datorita acestui fap am refuzat sa mai platesc chiria notificind primaria cu text din contract ca "daca nu imi asigara folosinta terenului sunt indreptatit sa cer diminuarea chiriei si sa cer daune interese .Bineinteles ca nu au facut nici o,miscare sa spun asa.Eu iam chemat pe cei doi in judecata dar nu sa fixat termen dar au fost instiintati ca au comentat.Mai nou Primaria mia trimis o notificare ca reziliaza contractul ca nu am platit chiria...Ce credeti,care va fi cursul lucrurilor,proceselor..ca sunt total confuz de situatia creata. Va multumesc!:(:(
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 20:40, 31 Martie 2013
Dumneavoastra, ca si chirias (locatar) aveti obligatia de a plati chiria. Faptul ca ati permis accesul sau folosinta spatiului inchiriat altor persoane, sau ati subinchiriat spatiul respectiv, nu va exonereaza de obligatia de plata a chiriei fata de locator (in cazul dvs. primaria).
Teoretic proprietarul bunului pe care l-aţi închiriat este obligat să vă asigure folosinţa netulburată a acestuia, însă şi dumneavoastră sunteţi în culpă pentru faptul că aţi decis unilateral ca terenul să fie folosit în alte scopuri şi de către alte persoane decât cele stabilite în contractul de închiriere. Dumneavoastră, pentru a beneficia de sprijinul proprietarului în folosirea bunului pe care l-aţi închiriat trebuie să faceţi dovada bunei credinţe, adică să folosiţi bunul conform celor stabilite în contract şi să plătiţi chiria la zi. Numai în astfel de condiţii proprietarul vă poate ajuta în folosirea fără tulburare a bunului pe care vi l-a închiriat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract inchiriere ima2012 ima2012 Expun problema mea, in speranta ca voi primi ceva sfaturi din partea dvs. Sunt un PFA care a inchiriat un spatiu (contract inregistrat la ANAF) de la o ... (vezi toată discuția)
Conditii pentru prelungirea unui contract inchiriere prin relocatiune tacita mariadan7 mariadan7 In 1954 s-a semnat un contract de inchiriere cu o Cooperativa de Consum si un proces verbal cu sectia financiara. La expirarea termenului din contract, ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere -clauze ( subinchiriere, termen) niko26 niko26 buna seara sunt proprietarul unui magazin si azi am incheiat un contract de inchiriere cu urmatoarea clauza spatiul va fi folosit ca sediu social si punct de ... (vezi toată discuția)