avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Plata tva la incasare dar nu mai tarziu de 90 zile
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Plata tva la incasare dar nu mai tarziu de 90 zile

In cazul in care in cadrul unei societati se fac contracte la termen ,cu plata sa zicem la 120 zile (este vorba de contractele de distributie pesticide ,seminte,etc) ce solutie exista?In agricultura asa se lucreaza pe distributie cu plata la termene mai tazii pe baza de contract,legal.Ce e de facut?De fapt tva inseamna taxa pe valoarea adaugata!
Ultima modificare: Luni, 1 Aprilie 2013
pavel72, utilizator
Cel mai recent răspuns: pavel72 , utilizator 21:12, 1 Aprilie 2013
Orice sugestie este bine venita.
Indiferent de termenul de plata din contracte,TVA pentru facturile emise devine exigibila la 90 de zile de la data emiterii facturii, chiar daca nu a fost achitata in acest termen.Legea limiteaza la 90 de zile termenul in care TVA colectata poate fi neexigibila.
Indiferent de solutia pe care o voi alege imprumut in banca,banii vin tarziu apar penalitati la fisc si asa mai departe,se intarzie platile la furnizori bilete in banca...............................refuzate bineinteles din lipsa banilor,nebunie totala ,stat imprumutat cu banii nostri ,pentru ca asta se intampla pana la urma,lege facuta de persoane care nu gandesc.......FALIMENT pentru noi...................................
sunt multi in aceeasi situatie,trebuie sa se faca ceva............
nu mi se pare corect sa suport asemenea consecinte dupa ce ca am fost corecti intotdeauna in privinta darilor la stat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cont debitor 4428 si cont 231 Lizuca12 Lizuca12 Buna ziua, Spuneti mi va rog daca am cont debitro 4428 acesta se aduna la rand 06 F10 ? si la rand 83 f30? Contrul debitor 231 se trece la rand 02 F10 ... (vezi toată discuția)
Ghid privind aplicarea sistemului tva la incasare  Gabriela Monica Ionescu Gabriela Monica Ionescu [b]Avand in vedere caracterul de noutate a sistemului de TVA la incasare, care va intra in vigoare la 01 ianuarie 2013, Ministerul Finantelor Publice a ... (vezi toată discuția)
Tva-ul la incasare si compensarile George Moraru George Moraru In toata nebunia asta cu TVA-ul la incasare mai arunc si eu o piatra: Compensarea cu ordine de compensare a datoriilor reciproce intre doua firme se mai ... (vezi toată discuția)