avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Comert
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Comert

Buna ziua,
va rog sa-mi explicati daca este legal sa practici comert cu ridicata si comert cu amanuntul in acelasi spatiu comercial.Gestiunea cu amanuntul se incarca cu produsele solicitate de persoana fizica si se descarca prin vanzarea acestora in baza bonului emis de casa de marcat, astfel incat soldul in raportul de gestiune devine O dupa fiecare vanzare.Este similar cu comertul practicat de marile SUPERMARKET-uri, METRO SELGROS ETC .
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 18:00, 1 Aprilie 2013
In mod normal ar trebui sa fie spatii comerciale diferite. Modul de derulare al vanzarilor, pe care l-ati mentionat, este corect si nu vad care ar fi impedimentul. Poate fi acesta oare in legatura cu specificul activitatii ? In statutul societatii aveti prevazute ambele forme de comert practicate ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum fac preturile si cum le pot vinde legal prin casa de marcat? tym_and tym_and buna ziua Imi fac un gewerbe ( PFA) si inchiriez un spatiu pentru ami face un magazin mixt, cumpar marfa de la selgros sau metro. Exemplu : Cumpar cu un ... (vezi toată discuția)
Punct de lucru adrianabresug adrianabresug avem un pct de lucru cu activitate autorizata depozit engros si en detail .O parte din clienti persoane juridice cumpara de la noi cu factura si plata cu OP ... (vezi toată discuția)
Vanzare cu amanuntul si cu ridicata in acelasi spatiu mariela37 mariela37 Buna seara, In luna Iulie impreuna cu sotul meu ne-am deschis o firma cu activitatea principala 4642-cu ridicata. Ce putem face ca tot in acelasi punct ... (vezi toată discuția)