avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Paºte catolic, pontaj luna aprilie 2013
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Paºte catolic, pontaj luna aprilie 2013

Bună ziua,

Dragii mei,

Vă supun atenţiei următoarea chestiune;

Luna aprilie 2013, are 22 de zile lucrătoare. Cum pontez salariaţii de confesiune catolică care beneficiază de o zi liberă (01.04.2013) cu ocazia sărbătorilor Pascale? Aceste zile care se acordă cf C.C.M. negociat la nivel de unitate sunt asimilate zilelor lucrătoare plătite?
Vă mulţumesc, şi astept opiniile d-voastră.
Cel mai recent răspuns: lorelayold76 , utilizator 15:04, 1 Aprilie 2013
Sunt zile de sarbatoare legala in care nu se lucreaza ... asadar, salariati figureaza in liber ...
Da, asta ştiu dar comparativ cu cei care sărbătoresc Paştele Ortodox, aceştia sunt relativ puţini. Aşadar, ei sunt liberi în timp ce toţi ceilalţi sunt la muncă, urmând ca pe data de 06.05.a.c să se întâmple contrariu. E o chestiune de practică şi totodată de aplicabilitate a drepturilor fiecarei confesiuni în parte.
1.04. este considerata zi lucratoate libera, platita, pentru romano catolici, iar a doua zi de Pasti, ortodox, se considera sarbatoare legala nationala.
Nu este asa , 1.04. este considerata zi legala in care nu se lucreaza pentru romano catolici.

Vedeti si aceste discutii
www.avocatnet.ro/content/for...
veti ponta ziua de Pasti in cazul catolicilor la fel cum pontati ziua de Pasti in cazul ortodoxilor. Dpdv legal nu e nici o diferenta.
Catolicii vor fi obligati dpdv legal sa vina la serviciu in ziua Pastelui ortodox....daca nu stabiliti dvs altfel.

Alte discuții în legătură

Pontaj de pastele catolic NNorbert NNorbert Buna ziua Dupa Codul Muncii cum se intocmeste pontajul pentru catolici(in cadrul firmei) care au avut pastele, ma refer exact pentru ziua a doua, ... (vezi toată discuția)
Sărbători legale. la câte zile libere au dreptul cei de altă religie decât cea ortodoxă? irumes irumes Buna ziua. Am urmatoarea dilema. In cadrul societatii noastre avem un salariat de confesiune catolic si un musulman. In curand va fi Pastele, si conform art. ... (vezi toată discuția)
Zile din concediu odihna mona1966 mona1966 Doresc sa fiu informata, avizata si documentata prin rasp pe care-l voi primi in acest forum, pentru momentul cand cu siguranta,ma voi reintalni cu aceasta ... (vezi toată discuția)