avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale taxa pentru reclama si publicitate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

taxa pentru reclama si publicitate

In baza art. 271 din Legea nr. 571 din 22 decembrie 2003 societatiile au obligatia de a depune declaratie fiscala pentru taxa de afisaj. Intrebarea mea este o persoana fizica care este agent de asigurari (incheie asigurari RCA) si are un banner , un partid politic unde isi are sediul are un banner cu denumirea partidului (pe perioada cand nu este capmanie electorala) si un cabinet medical individual platesc aceasta taxa, unde scrie acest lucru daca platesc sau sunt scutiti ca la scutiri pe codul fiscal art. 272 nu scrie mare lucru .
Multumesc mult.
Nu am inteles prea bine intrebarea, va rog sa ma iertati, dar nu este chiar clar formulata.

Scutiri:

"(1) Taxa pentru serviciile de reclamă şi publicitate şi taxa pentru afişaj în scop de reclamă şi publicitate nu se aplică instituţiilor publice, cu excepţia cazurilor când acestea fac reclamă unor activităţi economice.
(2) Taxa prevăzută în prezentul articol, denumită în continuare taxa pentru afişaj în scop de reclamă şi publicitate, nu se aplică unei persoane care închiriază panoul, afişajul sau structura de afişaj unei alte persoane, în acest caz taxa prevăzută la art. 270 fiind plătită de această ultimă persoană.
(3) Taxa pentru afişaj în scop de reclamă şi publicitate nu se datorează pentru afişele, panourile sau alte mijloace de reclamă şi publicitate amplasate în interiorul clădirilor.
(4) Taxa pentru afişaj în scop de reclamă şi publicitate nu se aplică pentru panourile de identificare a instalaţiilor energetice, marcaje de avertizare sau marcaje de circulaţie, precum şi alte informaţii de utilitate publică şi educaţionale.
(5) Nu se datorează taxa pentru folosirea mijloacelor de reclamă şi publicitatepentru afişajul efectuat pe mijloacele de transport care nu sunt destinate, prin construcţia lor, realizării de reclamă şi publicitate."

Atat timp cat nu va aflati in una din cele 5 exceptii scutite, atunci: "(1) Orice persoană care utilizează un panou, afișaj sau o structură de afișaj pentru reclamă și publicitate, cu excepția celei care intră sub incidența art. 270, datorează plata taxei anuale prevăzute în prezentul articol către bugetul local al comunei, al orașului sau al municipiului, după caz, în raza căreia/căruia este amplasat panoul, afișajul sau structura de afișaj respectivă. "
Ultima modificare: Luni, 1 Aprilie 2013
Mirela Durnea - Expert contabil, Contabil
~ Conținut șters la cerere ~
Din paragraful de mai sus, eu inteleg ca nu se plateste taxa pentru mijloacele de reclama amplasate in interiorul cladirilor, desi in norme se face precizarea ca se datoreaza taxa pentru panourile aflate in locuri publice, daca pentru acestea nu exista incheiate contracte de publicitate. Cred ca cel mai bine este sa intrebati la primaria de care apartineti.
Ultima modificare: Marți, 2 Aprilie 2013
Mirela Durnea - Expert contabil, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe publicitate romanul1 romanul1 buna ziua As dori sa stiu si eu ce taxe, tva, etc se aplica pentru publicitatea indoor si outdoor, eventual o sursa de informare sigura. Va Multumesc (vezi toată discuția)
Banner la geam alex_21 alex_21 buna ziua, sunt nou pe acest forum, si nu stiu exact unde sa pun acest subiect, rog moderatorul sa il mute unde ii este locul.Mi-am deschis de curand o firma ... (vezi toată discuția)
Taxe pentru banner madav1981 madav1981 vreau sa pun un banner publicitar in interiorul unei terase de apartament(terasa nu e inchisa cu geam). trebuie platite taxe pentru bannerul respectiv? (vezi toată discuția)