avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... intreprindere familiala transport marfa
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

intreprindere familiala transport marfa

Buna ziua!
vreau sa infiintez o asociatie familiala tranport marfa (13 tone max) si doresc sa stiu daca o pot face prin AF si daca este mai avantajos asa decat prin SC .

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Bogdan Marinescu , Avocat 14:35, 1 Aprilie 2013

Intreprinderea Familiala (IF) este o forma de organizare economica fara personalitate juridica, formata de un intreprinzator persoana fizica impreuna cu familia sa.
Activitatile economice desfasurate de IF pot fi in agricultura, industrie, turism, constructii, IT si comert.
Toata procedura de infiintare si autorizare a functionarii unei astfel de intreprinderi este monitorizata de Oficiul Registrul Comertului.
Autorizatia de functionare este acordata pe un termen nelimitat sau pe o anumita perioada, daca se solicita acest lucru.
Membrii IF pot fi numai sotul, sotia, copiii acestora care au implinit varsta de 16 ani la data autorizarii IF, rudele si afinii pana la gradul al patrulea inclusiv.
Avantejele unei IF fata de o firma o sunt ca este autorizata mai repede, are costuri de infiintare mai mici, iar obligatiile fiscale si declaratiile catre stat sunt intr-un numar mai mic.
Membrii IF pot fi, cumulat, PFA, titularii ai unor intreprinderi individuale si angajati ai unei companii din acelasi domeniu sau din alt domeniu de activitate economica.
Raspunsul este pozitiv, deci prin registrul comertului se inregistreza dosarul de autorizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreprindere familiala ContSters63174 ContSters63174 Buna ziua! va rog sa-mi spuneti daca este necesara incheierea de autentificare la acordul de constituire al intreprinderii familiale. (vezi toată discuția)
If/af Cantacuz Cantacuz INTREPRINDERE FAMILIALA ESTE ACELASI LUCRU CU ASOCIATIE FAMILIALA? CHELTUIELILE DEDUCTIBILE SUNT ACELASI CA LA PFA?(ESTE VORBA DE TAXI) SEDIUL SOCIAL ESTE LA ... (vezi toată discuția)
Pfa, intreprindere individula sau srl marmarci13 marmarci13 O persoana vrea sa-si deschida o afacere in Romania. Este din Iordania, student la medicina in Romania, are CNP romanesc(mama este romanca). Vrea sa cumpere ... (vezi toată discuția)