avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general bonuri benzina
Discuție deschisă în Contabilitate în general

bonuri benzina

Buna ziua!

Eu deduceam bonurile de benzina 100 % ptr ca aceasta cheltuiala era in scopul activ economice, dar ce fac cu bonurile de benzina dupa 14 martie care nu am stiut si nu am luat factura, si nici cui-ul nu este pe el.
Sunt nedeductibile 100%?Atat chelt cat si tva-ul aferent?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 14:35, 1 Aprilie 2013
Nu. Pentru acele bonuri,numai TVA este nedeductibila. Inregistrarea in contabilitate a bunurilor achizitionate sau a cheltuielilor efectuate,achitate pe baza de bon fiscal(cu numerar sau card bancar), se poate efectua daca se atesta intrarea in gestiune a carburantilor( in baza notei de receptie),fie sunt atasate la : ordin de deplasare,decont de cheltuieli.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bon fiscal nestampilat Cristina Vasile Cristina Vasile Buna seara! Daca am bonuri fiscale, altele decat cele de combustibil, cu produse protocol, papetarie, etc, si [b]nu sunt stampilate[/b], cu valoare de pana ... (vezi toată discuția)
Pfa-deducere benzina+diurna Silviu_r Silviu_r Am un PFA neplatitor de TVA si imi desfasor activitatea in toata tara. Am contract de comodat pe masina proprie. Am tot citit pe forumuri si in legislatie dar ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate bonuri fiscale camicami camicami Daca bonurile fiscale,inclusiv cele ptr.carburant, nu respecta prevederile HG..84/2013 referitoare la TVA si au o valoare de pana la 100 euro sau mai mare,nu ... (vezi toată discuția)