La compania in care lucrez avem o angajata care a intrat in concediu de crestere si ingrijire copil (CIC) in urma cu 3 ani.
Initial si-a facut cererea pe 2 ani, iar anul trecut la implinirea copilului a 2 ani ne-a adus un "Certificat de incadrare a copilului intr-un grad de handicap - gradul de handicap Mediu" si i-am prelungit concediul pe inca 1 an.
Anul acesta, la implinirea copilului a 3 ani, ne-a adus un alt "Certificat de incadrare a copilului intr-un grad de handicap - gradul de handicap Accentuat", care este valabil 12 luni de la data eliberarii.
In acest caz cum voi proceda, voi prelungi suspendarea in baza Codului Muncii, art. 51, b) concediu pentru ingrijirea copilului bolnav in varsta de pana la 7 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pentru afectiuni intercurente, pana la implinirea varstei de 18 ani; - afectiunea de care sufera copilul fiind intercurenta, avand in vedere ca a evoluat de la Mediu la Accentuat?
multumesc frumos pentru mesaj,
am uitat sa precizez ca este vorba de prelungire a concediului de la 2 la 3 ani in cazul copilului cu handicap, asa l-au incadrat, handicap mediu, desi copilul are doar astm. Asta schimba cu ceva? Asa am inteles de la cateva mamici, ca daca copilul este incadrat cu handicap nu ai voie sa-l duci la camin, trebuie sa stai cu el acasa...