avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... buna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

buna

am avut contract individual de munca la o firma 12 luni din care 4 luni in concediu de maternitate .Mai beneficiez de ajutorul de somaj?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:54, 24 Februarie 2009
Dupa cele 12 luni si 4 in concediu de maternitate vi s-a desfacut contractul de munca ?deoarece firma avea dreptul sa va pastreze postul pana terminati concediul de maternitate.
Trebuie sa mergeti la AJOFM si sa depuneti actele pentru somaj.
raluca-cuha a scris:

am avut contract individual de munca la o firma 12 luni din care 4 luni in concediu de maternitate .Mai beneficiez de ajutorul de somaj?Va multumesc


Beneficiati de indemnizatia de somaj numai daca:
- aveti realizat un stagiu minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei depunerii cererii
- c.i.m. a incetat din motive neimputabile salariatului, in baza unuia din articolele urmatoare: art. 56 lit. a), b), c), e), f), h) si j), art. 61 lit. c) si d), art. 65 alin. (1), art. 94 alin. (4) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de somaj florylen florylen Daca am contract pe perioada nedeterminata, dar sunt in proba de lucru pentru o luna de zile si la incheierea perioadei de proba renunt la a continua mai ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj Semerean  Violeta Semerean Violeta in ultimul an ( 12 ) am lucrat doar 9 luni cu contract individual de munca , mai pot beneficia de indemnizatia de somaj.B-) (vezi toată discuția)
Nelamurire C.Geta C.Geta asadar,in ambele situatii eu trebuie sa am cotizatie minim un an in ultimele 12 luni si,el este obligat sa imi incheie contractul de munca cu articolul 65.1-cu ... (vezi toată discuția)